LILLSYRRANS BEKÄNNELSE..

Okej jag är lillsyrran så ja. Jag är bortskämd. Jag behöver inte göra så mycket hushållsarbete, antingen är det min bror eller mamma som lagar maten etc....
Men här!! Kommer detta nya levnadssättet fästa sig vid mina vanor även i framtiden!?!
1. Bäddar alltid sängen snyggt varje morgon (detta inkluderar en filt så jag bäddar alltså som hotell gör).

2. Är det mörkt använder jag mobilens ljus för att lysa upp korridoren så jag inte slösar på onödig elektricitet.

3. När jag går ut från ett rum släcker jag alltid lampan efter mig.

4. Gör min egen mat.

5. Diskar och städar efter mig efter allt jag gjort.

6. När jag duschat hänger jag upp handdukarna, plockar upp mina hårstrån (och det är äckligt!).

7. Duschar för det mesta i kallvatten för att inte slösa på varmvatten.

8. När jag duschar blöter jag ner mig och stänger sen av vattnet. Så jag tar schampo, ansiktstvål och kroppstvål samtidigt innan jag sköljer bort allting igen.

JA SÅ NU VILL JAG HA BEKRÄFTELSE ATT JAG ÄR DUKTIG!!!!!
Försökte att få bekräftelse av Christine genom att säga "Je fini!!" (jag är klar) för att fiska lite efter bekräftelse när jag diskat allt i köket, och då sa hon bara "Super." utan att titta upp från sin mat........

LILLA FRÖKEN VUXEN

Ikväll har jag varit duktig. Jag har lagat mat (pasta carbonara som inte smakade som pasta carbonara?!) och sen var jag JÄTTEVUXEN och diskade allt FÖR HAND SJÄLV!!!! Ja. Så duktig är jag.
Här ser ni mig i full aktion.
Jajamensan. Lilla fröken vuxen.

OH OJ!

OHEJAMEJ nu ska jag leka vuxen och gå och laga mat. Pasta carbonara. Jajamensan.

DAGENS REFLEKTION..

I morse var jag lika ledsen som vanligt, grät och ville bara hem. Under hela dagen när jag strövade omkring i Jardin du Luxemburg, satt framför Sorbonne, undrade jag vad fan jag gjorde här.
Men. Så tog jag bussen hem till Christine och fick en uppenbarelse. När skolan väl börjar kommer jag får rutiner igen! Jag kommer gå på lektioner, hänga i centrum med kompisar och sen kommer jag dra hem till Christine och plugga medan jag skypar med de bästa (och den bäste<3). Livet här kan ju bli ganska bra faktiskt! Fast om en halvtimme kommer jag säkert börja gråta igen..
Idag blev jag bortjagad av en vakt eftersom man tydligen inte fick äta på gräset inne i Luxemburgträdgården hehe.. Förtjänar NÄSTAN att bli en dagens fransos fast nu var det jag som blev lite förudmjukad..
Lite kul att folk här tror att jag är fransyska tills jag gör något typiskt utländskt. Tydligen är det vissa specifika normer här som alla fransbor vet..

DAGENS HUMÖR..

Vad gör jag här?

VAD GÖR JAG UNDER DE MAGISKA PARISKVÄLLARNA?

Saknar min pojkvän så sniffar på hans favoritparfym som påminner mig om honom.
Jag och Gunilla drömmer oss bort till fina minnen.
Jag funderar ut hur mycket jag har spenderat och går in på Nordeas internetbank för att räkna ut den rätta procenten och marginalen på hur mycket jag kan spendera varenda vecka.
HAHA! GICK NI PÅ DEN?!?! HA! HA! SJÄLVKLART INTE, JAG SITTER HÄR OCH ÄTER MARABOU OCH SKA SNART TITTA PÅ EN FILM FÖR ATT YTTERLIGARE GÖDA MINA HJÄRNCELLER. MOHAHAHAHAHHAHAHA.
Men jag måste tillägga att jag faktiskt bäddar min säng hos Christine varje morgon och diskar efter mig. Och plockar bort mitt hår från avloppet (ja det är så äckligt som det låter).

DAGENS FRANSOSER

Nu har jag skapat en ny kategori Fransoser på bloggen (JA JAG EXPANDERAR WOOWOWOWOWOWOWO!!!!!) . Not. Nej för eftersom fransoserna här är lite annorlunda än svenska killar tycker jag det är roligt att ge dem lite ljus i denna blogg.

Vill dock poängtera att jag inte är på något sätt intresserad av dessa grodor av manligt kön.

1. En grodman skriker "BEAUTIFUL" efter mig två gånger och vänder sig om för att försäkra sig om att jag hörde honom.
2. En grodman springer efter mig och frågar om jag vill gå och ta en drink med honom. Fatta, han sprang efter mig?
3. En grodman som inte använde sina egna fötter åkte förbi med en vespa, tutade och gjorde en trutmun (öppen) mot mig så han såg ut som en död fisk.
Jahapp. Som Artur sa när jag poängterade att de var mer framfusiga: Det är för att ingen gillar dem hihihi.
Så sant, så sant.

ALLER À PARIS

PHEW.
Nu har jag precis tagit mig hem igen (lååång väg, ca en halvtimme och byta med metro och sen gå uppför hela Avenue Gambetta!
Men nu har jag vandrat runt i Paris och suttit en lång stund i skuggan i Jardin du Luxemburg. Sjuuukt varmt idag, tog en kalldusch så fort jag kom hem till Christine!
Idag har jag ändå fått prata franska, med mannen jag köpte vatten av, en student som ville sälja ett bankkonto till mig billigt för studenter, och en vilsen portugisk kvinna som ville hitta till Sorbonne.
Dessutom blev jag utbjuden av en man som ville bjuda mig på en drink? Och han pratade engelska? Jag tackade nej såklart eftersom jag har Axel, men man märker att fransoserna är lite mer framfusiga än svenskar!

LECTURE DE FRANÇAIS TOUT LES JOURS!

Att bo hos Christine är som att ha franskalektioner varje dag utan uppehåll! När jag åt frukost sa hon "Tu peux utiliser l'éponge" när jag skulle diska. "Qu'est-ce que l'éponge?" frågade jag (vad är l'éponge?) "It's a spunge" sa hon (stavning? svamp i alla fall).
Och innan jag fick sätta mig ner och fortsätta äta frukost ropade hon högt "Écrire dans votre note maintenant!! C'est des nouveaux mots!!" (Skriv i din anteckningsbok nu!! Det är nya ord!!"
Så jag fick springa till mitt rum och hämta en penna och sen spenderade vi tio minuter med att skriva ner olika ord hon sagt. Dessutom får jag inte fråga längre "How do you spell it?" utan måste säga "Comment épelez-vous.....".
Jadu, här är det fulla rullar! Idag ska Christine skriva in sig (hon ska ha en kurs på Sorbonne nästa måndag) så hon och jag ska ta bussen ner till stan, så jag vet vart den går och så när det blir dags för mig själv att ta mig till skolan. Sen ska jag promenera runt, läsa lite, äta lunch vid Seine etc. Kan nog bli en mysig dag!

C'EST BONMARCHÉ!

JA DEN HÄR ÄPPELJUICEN ÄR BILLIGARE (därav rubriken)
Frågan är bara hur den smakar..
MEN JÖSSES! Den var ju riktigt god! Och den kostade bara 0,66 euro! '
PS: Vad gör mitt pekfinger? Andra lyfter på lillfingret sitt, jag kör visst en pekfingergrej.

Lillhjärtat mitt!

Ikväll sitter jag och försöker tänka positivt. Imorgon ska jag ut och lulla och äta lunch vid Seine för att mysa. Men nu ikväll tänker jag på Axel. Ja såna gulliga saker som bara han gör som värmer lillhjärtat mitt.
1. Varje morgon jag vaknar upp med honom är han redan vaken och pillar med mobilen sin och frågar mig om jag sovit gott.
2. Varje gång han ska iväg tidigt och jag ska sova vidare pussar han mig på kinden när han tror att jag sover.
Hihihihih så bra är han! Och han är min! Min! Hihi!
Okeeej tror jag har fått en sockerkick nu efter allt choklad.
Over and out!
Sånt här gulligt finns i Paris, med fina små namn och kärlek på hänglåsen! Ska tvinga Axel att sätta på ett hänglås med "A <3 M" när han besöker mig i Paris.

HAR BLIVIT VEGETARIAN..

Ser det ut som i alla fall.. Dricker sojamjölk. Smakar havre? Torrt? Konstigt? Äh. Vad gör man inte för att kunna dricka mjölk utan laktos i detta land.. få lite kalcium i sig..
Och ja sojan har en brunare färg än vanlig mjölk. Vänjer mig väl snart.

Nej fel.

4 gånger.

Antal gånger jag gråtit idag..

3.

DAGENS HUMÖR..

Vill hem.

FÖR ATT KÄNNA MIG VÄLKOMMEN..

Har Christine skrivit "Bienvenue Madeleine!" på sin whiteboardtavla.
Har Christine lagat lax till lunch som vi ska äta tillsammans.
Har Christine sagt att hon ska hjälpa mig med mina ärenden idag (skaffa pendlingskort, handla mat etc).
Har Christine gett mig ett par rosa inomhustofflor för att jag vet inte.. matcha hennes blåa?
De har ju sin charm!

À PARIS!

HEJ.
Nu sitter jag här i Christines lägenhet och surfar! Ska gå och lägga mig efter att jag packat upp allting! Kommer nog ta ett tag.. vet inte riktigt vad jag känner just nu, känns mest underligt?!
Har nog fått för mycket franska i huvudet, märker det är lite svårt att ha meningsuppbyggnaden rätt på svenskan, och i tankarna far franska ord förbi! Försöker verkligen prata så mycket jag kan.
De franska killarna stirrar verkligen ut en väldigt mycket, typ följer en med blicken så man blir lite obekväm, men antar att det är sådant man måste vänja sig vid i en storstad! Jag tittar alltid bort dock, för jag har ju min Axel (så läser du detta Axel vet du att jag tänker på dig! ;) <3)
Vi hörs!
*äR fUnDeRsAm*

HEJDÅ!

Nu åker jag och Gunilla till Paris!

SISTA KVÄLLEN..

SÅ. Nu har jag sagt adjö till mina vänner, och nu sitter mormor & morfar här med mig, mamma och min bror medan vi packar. Allt ska ner.
NU VILL JAG INTE ÅKA. JAG VILL ÅKA HEM TILL AXEL OCH HA EN VANLIG LÖRDAGSKVÄLL. Babahahaha´shajfkjadfhd.
HEJDÅ. Nästa gång jag skriver är jag i Paris.

TRIPPAR IVÄG..

Nu ska jag iväg till en fullspäckad dag.
Först blir det en hejdå-brunch med min vän Linn.
Sen blir det en hejdå-klädprovning med min vän Valentina.
Sen blir det stan i Helsingborg med mamma för att fixa det sista inför söndag.
Sen blir det ishockeymatch med min vän Ida och hennes familj.
Huh. Tur att jag känner mig snygg idag i alla fall. Och mitt hår är supermjukt. Hehehehehehe.
*Visar hur snygg jag är*

IDAG HAR JAG FÖRDRIVIT TIDEN MED ATT..

HANDLA KLÄDER. Är så f1 nöjd så det är helt 7kt. Ja ni kanske undrar varför jag skriver så oerhört gangzterc00lt? Ja jag har köpt en ny mössa.
Hej!

DEN STORA SORGEN

IDAG ÄR DAGEN EFTER DAGEN.
Min pojkvän åkte till Dubai igår med sin familj, och jag åker innan han hinner komma hem. Så igår var AVSKEDET.
Har inte hunnit tänka över det så mycket, har så mycket annat att fixa inför söndag (DÅ JAG ÅKER!!!!!!). Men snart så ska jag lugna ner mig och vara ledsen över det, så att jag sen kan ha så roligt jag bara kan!
LOVE YOU!

MYGGORNAS PLANET

Kära fränder. Detta är skrivet i krigens stormar, och jag vet inte hur mycket tid vi har kvar. Men frukta ej - vi har tagit deras ledare!
Ida sov över hos mig igår, och föga anade vi nattens äventyr.. vi släckte och inväntade den ljuva sömnen när vi hörde ett omisskännligt ljud; myggor. Snabbt tog vi fram våra hemliga vapen - glasögon och papper och tände ljuset. MYGGOR. För varje mygga vi dödade kom där en till! Vi frågade oss själva hur två överlägsna hjärnor kan förlora mot.. ja.. insekter. Det var ganska lätt, de var fruktansvärt snabba. Men vi tog deras ledare, men en av deras soldater överlevde.
Vi vet fortfarande inte var den är.

GUNILLA

Hej. Detta är min kära vapendragare Gunilla. Hon är en redig dam med karaktär.

HAR BARA LITE SMÅTRÅKIGT

Snart kommer Ida och Tina. Då ska vi ha tJeJmYs och sleep over. Roar mig med photo booth så länge.
Seriös tjej.
Spexig tjej.
Tar chansen att visa lite smycken à la Madde. Halsband är en tjej från Gotland som gjort och som pappa gav till mig. Ringen är från Vintage by fé och den gillar jag för att jag ser kaxig ut med den.
Näääääää nu måste jag dammsuga mitt rum för jag får snart finbesök.

GANGZTER IN THA' HOOD

Hittade min coola keps, kanske ska övervägas att ta med till Paris? Kände mig faktiskt riktigt cool i den.
Bör familjen förvarnas?

DAGENS DÅLIGA HUMOR

Hahahahaha. Skrev sms till min pojkvän att jag målade mina naglar för jag ville bli hårdrockare. Så vill mobilen skriva HårdRickard. Ha! Hahahahahahhahahahahahaa.

KATASTROOOOOOOOOF

VAD ÄR DETTA?! JAG FÅR BARA DUSCHA 3 MINUTER PER GÅNG HOS MIN VÄRDFAMILJ! KATASTROF!! Hur ska detta gå?! Jag behöver minst 10 minuter bara för att "värma upp". Innebär detta att jag måste lära mig att bli en effektiv människa?
Förresten så ser jag fram emot Paris nu. Känns skönt.
Nu målar jag naglarna svarta, ville känna mig "rockig". Försöker dessutom se snygg ut, också svart-vitt på det. sJuKt SnYgGt.
PS:

Är nyduschad. Duschade i 30 min.
DS.

LITE SÖNDAGSPRAT

Nu är jag hemma igen efter en helg med pojkvännen. I fredags spelade vi innebandy, sen biljard (1-1) och sen äta ute och gå på bio. Filmen Midnight in Paris var väldigt konstig, inte alls som jag hade väntat mig. Men ändå ganska charmig.
I lördags såg vi på Premier-league hela dagen och idag kom jag hem därifrån. Har spenderat hela dagen med att gå igenom alla handlingar och kontrakt om familjen i Paris. Det verkar väldigt bra må jag säga!
Chillevipp.

NU EEE DEEE FREDAGSMYYYS

JAG SKA TRÄNA IDAG. Jag tränar ALDRIG (ja förra fredagen men det var samma sak..). Idag ska jag spela innebandy med min pojkvän, hans familj, en kompis och sen hans föräldrars kontorspersonal. Det är faktiskt riktigt roligt. Och jag anser att den träningen räcker för en hel vecka hehehehehe.
Efter det ska jag på DEJT med min pojkvän. Vi ska äta ute och gå på bio. Vi ska se Midnight in Paris (ja för jag ska till Paris och filmen verkar vara ganska romantisk).
SÅ NU SKA JAG IVÄG MED MAMMA EN STUND. Köpa en rosa resväska.
Det här är min favorit. Han överraskade mig i onsdags med att vi skulle till IKEA och äta köttbullar. Fin pojkvän jag har, älskar köttbullar och vad är mer svenskt än köttbullar på IKEA?!!?!?!?!
Aja. Nu har jag nog sagt mitt för idag.
Hej svejs.

SANNINGEN FÖR EN GÅNGS SKULL

HEJ.
Idag har jag haft en Ida & Maddis dag efter jobbet. Nu är den slut och nu är det iDa & MaDdIs kväll istället. Idag har vi ätit en romantisk lunch tillsammans, följt av ett sjukhusbesök för vår kära vän Linnéa är inlagd pga körtelfeber. USCH. SYND OM HENNE.
Efter lite mys och snack med också Cecilia och Magda hos Linnéa åkte jag och Ida för att handla potatismos och falukorv. ÄKTA HUSMANSKOST JAG KOMMER SAKNA I FRANKRIKE.
Här ser ni hur bra hand jag har med potatisMOS:
Fint är det. Ikväll ska vi äta choklad. Och se på film.
Och för alla er som tror att jag hittar på alla mina vänner (INTERNT MYTERI) SÅ ÄR HÄR BEVISET:




HA! JAG BEHÖVER INTE LÅTSAS UTAN ÄR COOL ÄNDÅ. SER NI HUR COOLA VI ÄR?! HA!

TVÄTTSVAMPSADJÖ

IDAG är sista jobbedagen. Dagent till ära bakade jag en sockerkaka - en knallrosa för att verkligen visa vart jag står. Ja alltså inte att jag är värsta megafeministen jag bara tycker det är kul med rosa saker. Fast samtidigt tycker jag ju att kvinnor och män ska ha det jämnställt och att jag säger URSULA HANNA SARA istället för ULF HÅKAN SVEN när jag ska läsa upp ett bilnummer.

I alla fall.

Inget åt ju något av den?!?!! FÖR FOLK TRODDE DET VAR EN JÄTTESTOR TVÄTTSVAMP OCH ATT DET VAR STORSTÄDNING PÅ G. SÅ DÅLIGT!!!!! Jag fick skriva en lapp där jag förtydligade att det var en SOCKERKAKA och att den INTE var förgiftad..

MEN. Så hände det. Det som vände min dag. Min chef kommer och säger "Det var en väldigt god sockerkaka du hade bakat."
HA! Jag hade signerat min fina lapp med "//Madeleine". Min chef har under mina 3 månader som anställd kallat mig Emelie, Mathilda etc. för att han inte kom ihåg mitt namn. MEN NU! NU!! Kom han ihåg det! MIN SISTA JOBBEDAG.

Och nej jag har inte en bild på sockerkakan för min mobil kan tydligen inte överföra bilder till datorn längre. Bah. Får bli ett tråkigt och segt besök på Telenor sen.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅååååh nu vände dagen igen.

JUST NU ÄR HUMÖRET..

GLATT! Har bakat en knallrosa sockerkaka som jag ska bjuda arbetskollegorna på imorgon då det är min sista dag och sen ska jag hem till min pojkvän. Och imorgon ska jag träffa Ida och ha en Ida & Maddis dag. Det kommer bli en bra dag.
NU MÅSTE JAG BARA SYSSELSÄTTA MIG MED NÅGOT SUPERMEGAVIKTIGT TILLS JAG SKA TA BUSSEN.

RESFEBER

HEJ.

Jag sitter just nu på jobbet (vEnTrAfIkEn faktiskt!) och försöker hålla ihop koncentrationen. MEN DET ÄR LÖNLÖST. Jag har SJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUK resfeber! Igår höll jag på att gråta, jag har svårt att sova och det enda jag kan tänka på är att jag ska lämna Sverige och alla mina nära och kära. OCH ATT JAG KOMMER BLI ENSAM, MOBBAD I PARIS FÖR JAG SER INTE UT SOM EN "RIKTIG" SVENSK BAAAAAAAAAAAAAH.

Nu ska jag återgå till jobbet.

(GAAAAAAAH).

JAG GILLAR BANANER..

MEN INTE DEN HÄR.
Min nya identitet är..
BANANMÖRDAREN!

FÖRSTA "RIKTIGA" INLÄGGET

HEJ.
Jag har rEsFeBeR så det osar om det. Kan inte sova ordentligt. Om mindre än tre veckor (2 veckor och 6 dagar) är jag i Frankrike. Paris. Bonsoir så att säga. GAAAAAAAAAAH.
Kommer väl skriva lite då och då innan dess.. ska köpa en resväska (ROSAAAAA) och göra massa roliga saker med mina vänner och pojkvän för att ha fina minnen i Paris. Jag ska bo där i åtta månader och plugga franska på Sorbonne. Jag vill, vill, vill, vill INTE. Än. Får nog vänta lite och sen vill jag nog igen. Det går lite upp och ner. Aja. Detta var väl ett någorlunda "PRESENTATION BY ME" - Madeleine. 19 år. Stå på egna ben (och ta hand om min egna tvätt).
Ikväll har jag mensvärk så jag tror jag håller på att dö så nu ska jag blicka med rådjursögon till min moder så hon köper choklad till mig.
// Värktabletter biter inte heller på mig. SYND OM MIG!

RSS 2.0