ALLDELES FÖR TIDIGT

HALLÅ!
Sitter just nu och tröttar mig efter att ha packat matsäck + ätit frukost. Matsäcken blev mackor med smör, avokado, kallrökt lax och lite dillsås. Kommer bli MUMS säger jag (hoppas jag).
Ska snart ta mig i kragen och göra mig helt i ordning, för måste ta mig till andra sidan staden till en park vi ska besöka idag.
Tjingeling.

RESULTATET:

Stekte laxen, hällde senare ner en dillsås i stekpannan och lät det bli varmt. Hällde i peppar, och kokade pasta. La sedan till en avokado. Blev hur mumsigt som helst!
Resten av kvällen har spenderats med packning (igen..!) inför min avresa till Sverige *låter viktig*. Allt är nerpackat förutom skolböcker, dator och necessär. Tar det på torsdagsmorgonen. Har även gjort mina läxor (har ett halvt papper kvar). Sen blir det att läsa lite innan jag går och lägger mig, ska upp tidigt; kl. 09.00 ska jag befinne mig vid en park och upptäcka med Olivia och Keeley (två tjejer från min klass). Blir även picknick sen, mysigt!

BLEV MED FÄSTMAN IDAG

Det hände på metron. En man spelar gitarr och sjunger (vilket förövrigt kommer bli vår sång som ska spelas på bröllopet) och när han slutat sjunga går han fram till mig och mannen bredvid mig (en stor, svart man). Frågar honom om jag är hans fästmö.
"Ja" svarar mannen och nickar!!
Gitarrmannen spricker upp i ett stort leende och gratulerar min fästman till att ha lyckats fånga en sådan vacker och fin fästmö. (Här rodnar jag lite eller mycket på grund av situationen och komplimangerna).
Min fästman ler skuldmedvetet mot mig och rycker på axlarna. Sen skiljdes vi åt.
MEN DET ÄR HAN OCH JAAAG. Förlåt Axel, men det är så det är.

TISDAG

Här sitter jag och smilar. La dessutom huvudet lite på sne för att ni skulle se körsbärsörhängena bättre. Har faktiskt börjat gilla dem mer och mer. Fina och söta sådär.
Idag har jag gjort ett prov på grammatiken och jag tyckte jag kunde det så har väl förmodligen ej lyckats.. skämt åsido! (hoppas jag..)
Har faktiskt fått mer än godkänt på alla prov jag gjort (förutom sådana där jäkla uppsatsskrivningar.. där kan jag ha misslyckats en eller två gånger).. Men det är så SVÅRT. Har en till fredag, men eftersom jag åker till Sverige torsdag så blev min inlämningsdag flyttad till måndagen. Så måste skriva på den över helgen.. hm.. KUL. Eller inte. Men i alla fall snällt av henne att jag fick inlämningsdagen flyttad.
Ikväll ska jag göra mina läxor, laga laxpasta, skypa med min bästa och PACKA.

SUPER WOMAN

Nu när veckohandlingen är klar, maten är lagad och äten (pannbiff och couscous med sweet chilisås) och tvätten är klar är det dags att vässa hjärnan. Nu är det dags för plugg.
Pennans makt är vassare än svärdets.. typ.

SÄG OMELETT

Slog på stort idag och gjorde omelett med korv till frukost. Orkade dock inte äta upp hela men det är tanken som räknas ;)
Fick förövrigt en present av Christine, från när hon var i Venezuela haha. Sött av henne. Inte riktigt min stil men jag tänker bära dem då och då för att göra henne glad!
Körsbärsörhängen! Hon tyckte de såg så somriga ut och eftersom det är svensk sommar här nere.. haha! Så söt hon är! :')

TID ÄR PENGAR!!!!!!

Kan någon snälla berätta för mig vad klockan är haha? Får alltid sådan nervös ångest när det är dags att ändra klockan. Jag menar, klockan enligt min mobil + dator är 14.35 just nu, men jag har inte ändrat dem. Vet inte om datorn ändrar de själv eller inte.
Förövrigt är rubriken den enda mening jag kan med "tid" som många är medvetna om. Vet inte om jag tjänar eller förlorar några pengar på min förlorade timme. Helst vill jag ju tjäna pengar.
Ikväll ska jag till Olivia och se på film. Sen hem relativt tidigt så jag hinner skypa med min bästa!

À CÔTÉ DE SEINE

Underbar dag vid Seine med Yumo och varsin kebab. Vi förklarade oss själva som dagens hjältar med tanke på all packning vi lyckades förflytta från Dupleix till Gambetta (en sträcka som normalt tar ca 30 - 40 minuter, som vi gjorde på 2 timmar) och komma hela ifrån det (trots diverse blåmärken på mitt knä och Yumo som ramlade pladask över ena väskan).
Dagens roligaste händelse var nog när jag hör "splasch" när vi sitter vid Seine och sen Yumo som skriker "PUTAIN!!!!" (hora på franska) och det visar sig att en fågel i luften skitit och nästan allt hamnade på Yumo och hennes väska + kläder hahahahahahaha. Vänta lite.... HAHAHAHAHA.
Förlåt karma men.. men.. VAR SÅ JÄKLA ROLIGT haha!!

FLYTTAR

Och börjar få smärre panik över att utrymmet inte verkar räcka till. Tur att Yumo kommer hit och hjälper mig. Ger henne den tyngsta väskan. He.. he.. he he he.

TJOFS SA DET..

Också låg middagen på golvet.
Hepp då blev det visst en promenad såhär på kvällsvisten till McDonalds.

TOG EN PAUS FRÅN LIVET

Och njöt med känslan av gräs under fötterna och sol i ögonen.

ETT ÅR

Med den här godingen! Tack för att du finns i mitt liv och valt mig till att vara din <3

KUNDE HAFT DET VÄRRE

Gjorde läxorna i solen.

LITE PARIS

Har gått väldigt mycket de senaste dagarna, och tycker det är väldigt roligt att ta bilder!
Idag blir det förmodligen en drink efter skolan med några tjejer från klassen, ska bli mysigt. Sen hem och tväääättaaaaaaa och laga mat. Eller så tar jag rester från köttfärssåsen eller carbonaran om jag är lat hehe..

FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Det här är första gången jag gör köttfärssås själv. Hade inget recept till, utan plockade bara ihop saker och ting jag tänkte kunde vara gott tillsammans. OCH SÅ MUMSIGT DET BLEV? Behöver inte ens använda ketchup till. Åh. Jag är tydligen en riktigt bra kock!!!!!
Hade i gul lök, köttfärs, paprika, tomatsås, sweet chili sås, peppar och basilika!

TITTA VAD JAG HITTADE

WOOOO!! Lycklig tjej. Nu ska jag laga mat, blir spagetti och köttfärssås!

SÅ HÄR SER JAG UT IDAG

+ en kofta och jacka då det ääääär liiiiiteeee kaaaallaaaareeee idaaaaaag

GOD MORGON

Hej. Håller för munnen då jag inte borstat tänderna än och vill ju inte sprida min odör till er!
Har haft lite bloggtorka nu i helgen, men ska försöka skärpa mig så ni kan få en uppdatering här (vilket faktiskt är anledningen till den här bloggen)..
Igår vad jag hemma hos Merel på kvällen och såg 10 orsaker att hata dig och What happends in Vegas.. Dessutom åt vi pizza, mycket gott och mycket trevligt!
Nu ska jag snart ta mig till min fonetik, följt av grammatik. Sen ska jag gå min vanliga promenad efter skolan, sen måste jag veckohandla igen.
Hemma väntar plugg och skype med den bästa!
Ha det braoooo

VÄÄÄÄÄX

Saknar mitt hår haha. Väääääx

EN MIDDAGSUPPDATERING

Har precis gjort middag, dock inget speciellt. I slutet av veckan så det jag handlade i måndags har ju sinat ut, men har ändå gjort korv, couscousrester från kycklingen och sweet chili sås. Imorgon äter jag pizza hos Merel, men lunch tänkte jag göra en omelett med grönsaker. Sen på måndag är det på det igen med matshoppingen! ;)
Jag ska snart ta mig till Olivia och se en film där, ska bli mysigt! Hoppas ni alla har en fin kväääääll!

THE FINEST LADY THERE IS


Respons till denna bild:
// Madeleine, the finest lady there is.

DE TRE MÄNNEN OCH JAG

AXEL






Status: Pojkvän
Fördel: Är så jefulskt snygg och godhjärtad
Nackdel: Är inte här i Paris
Chans att få mig: 110 % av 100 då han redan har mig.. (försprång)
PAUL





Status: Första kinderöverraskningen
Fördel: Hårdhudad (vilket är lika med manligt)
Nackdel: Är väldigt framfusig
Chans att få mig: 10 %
GERRY







Status: Andra kinderöverraskningen
Fördel: Mjukmysig och söt
Nackdel: Inte så manlig
Chans att få mig: 25 %
Vad ska man säga? Jag är väl helt enkelt charmig.

MIN FREDAG MED JONELLE

Haha älskar att de här två bilderna verkligen visar vad för sorts humor jag har!
Hade en del pengar över från mammas shoppingbidrag så köpte ett nytt armband (det med rosa dödskallar), mycket snyggt måste jag säga!! Kärlek vid första ögonkastet!

UPPDATERING

JAG DÖDADE DEN MOHAHAHAHAHAHAHA :'D

ROPA INTE HEJ FÖRRÄN MAN ÄR ÖVER BÄCKEN

Alltså nä. Nu blir jag snart arg. Knappt någon sömn inatt. Först evigheter tills jag kunde somna, och sen vaknade jag tidigare än jag skulle gå upp.. av kliande myggbett.. en stund senare hör jag det jäkla myggljudet igen. Jag har sett den jäveln, men den stannar aldrig utan flyger omkring och gömmer sig.. så den lever fortfarande.
ALLTSÅ. Det är så jäkla äckligt att de bara kalasar på mig när jag oskyldigt ligger och sover!!!!!! Sticker ner sina äckliga munnar i mig och suger blod från mig!! Och nu har jag bara en massa kliande armar och händer (de kroppsdelar som vanligtvis är utanför täcket), både från tidigare bett och nu ett nytt myggbett!! Har tydligen kliat så mycket att det blivit irriterat..
Aja.. är i alla fall inte sugen på att somna om så någon försening idag till min dejt med Olivia lär det ju inte vara tal om.. men man ska nog inte utmana ödet och ropa hej innan man är över bäcken två gånger i rad..

JAG SKA PÅ ÄVENTYR IMORGON, JA DET SKA JAG

Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Chateau de Vincennes med Olivia. Vi ska strosa rundor, ta bilder, och äta lunch i solen (det ska visst bli 21°C imorgon)! Sol, picknick med hemmalagad mat, vin och en fin miljö känns ganska så toppen att börja dagen med innan grammatiken.

WANTED

MÖRDAREN har kallblodigt sladigt ihjäl en mygga. Hon nöjde sig inte med att upprepande gånger skrämma den i sina vilda försök att krossa den, utan flyttade bort en hel stackars byrå för att nå sitt mål. Att döda myggan.
BELÖNING UTLOVAS!

I'M BUG FREE

Vaknade upp utan några nya bett!!!!!!!!!!!!! WEEEEEE!!!!!! Tyvärr får damen en ganska så höjd elräkning (ops..). Nämligen så att jag hade en mygga i rummet som vägrade att lämna mig ifred, och som alla vet är jag otroligt rädd för myggor (fobi?). Hittade inte myggan och visste att jag inte kunde somna om den fortsatte hålla på. Så jag tog sänglampan till andra sidan rummet och tände den. Hela natten. Myggan flög dit och lämnade mig ifred. FÖRLÅT DAMEN! Men jag kunde somna i alla fall.
I alla fall. Bjuder på en dagens outfit eftersom Valle vet att jag tänker på henne då:
Blå skjorta från Gina Tricot
Rosa jeans från Zara
:D:D:D:D:D:D:D:DD::DD:D:D::DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:DD:d

KÄRLEKSKÄNSLA

Min bästa, du är den finaste i min värld.

PROMENAD GENOM STAD


AAAAAARGHHHHH

Vet ni vad jag har spenderat min eftermiddag med?? Imorse vaknade jag upp med ca 10 röda bett som kliade förjäkligt. Frågade mamma om råd, hon gissade på löss eller knott. AAAAAAARGHHH. USCH!
Så jag har ännu en gång satt min effektiva sida till.
Skakat ur gårdagens och dagens kläder oooordentligt
Duschat
Tvättat mina sängkläder + pyjamas
Dammsugat sängen
Bäddat rent
Dammsugat golvet
Dammsugat fötterna innan jag tog på mig nya strumpor

SÅ. Nu ska det här rummet vara insektsfritt!! Har gjort middag däremellan (ägg, tonfisk och avokado). Även gjort mina läxor till imorgon + gått en halvtimmes promenad.
BLÖH.

VÅR I PARIS


FRESTADE?

Mmmmmmmmmm.

UN LAPIN QUI S'APPELLE CHOCOLAT

Idag har jag hunnit med:
Gjort fredagens läxa.
Gått i skolan.
Gjort läxan till imorgon.
Gått en promenad i parken nära min skola
Skippat RER:en och gick en promenad i det fina vädret till en metro längre bort.
Veckohandlat
Precis satt på första tvätten
Snart ska jag laga kyckling, couscous och avokado med sweet chili sås. MUMMA!
Och förresten, tycker ni inte att jag var värd denna:
Den var ju så söt.. och jag har varit så effektiv idag.. och det är snart påsk... (om en månad med strunt samma) DET ÄR VÅR ;)

SER NI SER NI?!

Den där hårtussen fanns inte för tre veckor sen. Mitt hår vääääxeeeeeeeer!!!!!!!!!!!!! Ååhååhåhåhåhåhåhåhhhhh *hoppar glädjeskutt*
Nu ska jag till skolan och skryta om min hårtuuuussssss (och göra min läxa..) ops hehe

MYSIG DAG MED YUMO

Dagen blev inte alls som planerad! Men väldigt trevlig ändå! Jag och Yumo åt lunch tillsammns, sen valde vi att gå på Tim Burton utställningen en annan dag p.g.a. den långa kön. Så vi åkte till St Paul istället och lullade omkring och hamnade vid en liten butik med massa människor. Vi fick gratis cupcakes och fick testa på Baileydrinkar haha. Tydligen var det en "öppningsgrej" för deras klienter och managers. De sålde scarfes med olika ord skrivna med judiska bokstäver och där var massa foton på folk som har haft deras sjalar på sig. Jag fick rådet att testa en röd/grå scarf och blev fotad i den med Yumo haha.
Jag och Yumo hamnade i ett samtal med ena managern och mannen som gjorde hemsidorna. De försökte gissa vart vi kom ifrån etc. Yumo hamnade i ett samtal med managern (han var kanske 30 något), och för att låta "ungdomarna" flörta pratade jag och hemsidemannen (som var ca 45 år typ). Vi hade en konversation på franska (bra träning), om vad jag gjorde i Paris, vad han jobbade med etc. Så frågar han mig om jag tycker folket i Paris är trevliga. Jag förklarar att nu gör jag det, men inte i början då de är väldigt framfusiga. Han frågar vad jag menar och jag förklarar att här springer de efter en etc. och direkt frågar efter nummer och sådant. Svenska killar har man först en konversation med och så innan de frågar efter nummer.
Då säger mannen "Så om jag ger dig mitt visitkort, ringer du mig då?"
URSÄKTA??!?!!?
Nej svarar jag, eftersom jag har en pojkvän. Mannen frågar om han bor i Sverige och hur länge vi varit tillsammans. Snart ett år svarar jag. Mannen ser snopen ut och går iväg. Jag vänder mig om till Yumo och managern och levererar en dålig ursäkt om att jag vill hem och göra min läxa. Yumo och managern stirrar på mig, managern får Yumos nummer och vi går. HAHA. Världens sämsta ursäkt men blev så pinsamt efter att hemsidemannen bara snopet gick iväg haha..
Jag och Yumo avslutade dagen med varsen frozen yoghurt istället. MUMS.

NYA BLUSEN OCKSÅ

Dock lite kallt idag så får bli tröja över. Men nu ser ni så fin den är! Också har jag nya mascaran också, väldigt nöjd med resultatet. Nu måste jag borsta tänderna innan jag försviiinneeeeer

VÄGRAR ATT FÖRSVINNA


VACKRA PARIS

Åkte till Jardin de Tuilieres och lullade runt. Köpte macarons och ett coolt armband, tog massa bilder och njöt av livet. Sen gick jag in snabbt på Louvren, men de hade precis stängt salarna.. suck!! Så tog metron till St Paul som Olivia sagt skulle vara jättehärligt område, och det var det! Har varit där en gång tidigare, det är i de judiska kvarteren och väldigt fint.
Förresten verkar det som att hela Paris fått döskallefeber; har motivet på väskor, kläder och smycken bl.a. Hittade ett snyggt armband med just döskallar, och även en snygg rosa sjal med vita döskallar. Men sjalen fick tyvärr inte hänga med hem då jag inte använder sjalar!
Ikväll funderar jag på att se Titanic, och imorgon ska jag och Yumo se Tim Burtons utställning. Verkar sjukt häftig!

NYA JEANS

KÄNNER MIG COOL!!!!!

HÄRLIG HELG

Igår var verkligen en rolig dag, också var det fredag så det var ju också en bonus. Efter skolan stack jag och Olivia till Champs-Élysée och shoppade lite (tack mamma för lite shoppingbidrag). Sen åkte vi hem till henne, lagade mat och drack en massa vin, för att sen gå ut med några vänner till henne till en jazzklubb. Där satt vi och njöt, och sedan tog jag med Olivia ut på dansgolvet och snurrade runt henne. För jo, jag kan dansa bugg faktiskt!
Väldigt trevlig dag. Shoppingen blev ett par rosa byxor, en fin blus och en ny mascara då min gamla hade torkat ut.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Ska skypa snart med min bästa, sen kanske gå på bio med Olivia. Imorgon träffar jag Yumo, och då ska vi gå på Tim Burtons utställning här i Paris, gå lite på stan och sen äta tillsammans. MYYYYSHEEEEEEEEEELG!!!

MATINLÄGG IGEN

Har varit ute på vift hela dagen så därför jag inte uppdaterat. Handlade i morse, sen skola, sen lagade jag och Olivia middag för att sen gå en runda på Champs-Élysée.
Olivia är glutenallergiker så jag fick improvisera då jag inte hittade glutenfri pasta. Stekte lax, kokade morötter, persilja, lök och timjan med grönsaksbuljong i kokoskräm. Till detta sådan grej som ser ut som couscous fast större. BLEV HUR GOTT SOM HELST?!?!?! Kan jag kalla mig som en riktig kock nu när jag tydligen kan improvisera ihop en måltid??
Olivia hade med sig ett grovt bröd som vi doppade i olja och kryddor (MUMS!) och till efterrätt smälte hon choklad till banan och jordgubbar med honung och krossad mandel. MUMS.
Till detta vitt viiin. MUMS!
Min huvudrätt
Olivias efterrätt





Hela härligheten




Och imorgon ska vi lulla lite på stan, åka hem till henne, dricka vin och laga mat tillsammans, sen ut på en jazzklubb med några av hennes vänner. Fin torsdag och fin fredag.

UNE IDÉE LUMIEUSE

Jag tror att jag äntligen har kommit på vad jag vill göra med mitt liv.

ETT MATINLÄGG

Har precis ätit middag. Kokade pasta, stekte korv tillsammans med hackad lök och ett stekt ägg. Allt detta med lite ketchup. Mumsigt och mättande. Till efterrätt blir det banan och jordgubbar:

VIKTIGT!

KLICKA HÄR!
Sprid sen vidare. Ni har alla en halvtimme över för att se denna film, och ni kommer att beröras.
Blev ingen drink med Olivia efter skolan, regnade och båda var allmänt trötta så ville bara åka hem. Imorgon ska vi göra det istället, och sen om det är okej för damen jag bor hos så kommer Olivia hem till mig också ska hon och jag laga mat tillsammans.
Ikväll ska jag tvätta och plugga.. men först middag! Gör det enkelt för mig och fixar korv, pasta, steker lite gul lök och har ketchup till.

ÄTER FRUKOST


Havregrynsgröt. Äter det just nu med jordgubbssylt och mandelmjölk. Mmmmmmmmmmmmm säger jag bara. Aaaaaj som in i h*lvete säger jag nu då jag brände mig på den varma gröten.
Men men, nästan allt i livet har en baksida, man får bara blåsa på lite extra så lugnar det ner sig. Dagens visdomsooooooord.

JE SUIS SEULE ENCORE..

I morse åkte Axel till flygplatsen.. efter sex underbara dagar med mig. Jag ska inte klaga. Men när jag städade mitt rum och lagade mat själv kände jag mig ensam. Nu ser det ut som om han inte alls varit här.. suck.
Vi har haft hur härliga dagar som helst! Har tagit massa bilder, men lägger bara upp några i bloggen, resten finns på facebook.
Vad har vi gjort dessa dagar? Vi har besökt slottet i Versailles, lagat mat tillsammans, varit på Champs-Élysée, sett på fotboll, myst, varit ute med två av mina vänner och några till, varit på Louvren, ätit ute, och bara varit tillsammans.
Här kommer lite bilder från dessa dagar:
Fredag:

Versailles och hemmagjorda köttbullar





















Lördag:

Champs-Élysée, fotboll och utgång med vänner




Söndag:

Louvren och fotboll


















Killen i mitten med blå tröja är Axel som väntar på att jag ska bli färdig med mitt <<åh Axel kolla vad många fina statyer måste bara ta bilder på allesammans!!>>











Måndag:

Skola på dagen, sen Galleries Lafayette. På kvällen bjöd Axel mig på restaurang, och sedan åt vi bananer med nutella framför en film.

















En underbar, underbar helg.
Ikväll har jag lagat pasta med kyckling, pesto och avokado, städat rummet, pluggat och gjort nagelterapi. Ska sova nu, prov imorgon! Sen ta en drink med Olivia efter skolan.
Men nog känns det tomt just nu..

ÖVERRASKNINGEN

Nu är Axel här (ligger faktiskt bredvid mig och kollar Chelseas nyheter på mobilen), och idag har vi varit i Versailles.
Av naturliga orsaker kommer jag inte att uppdatera så mycket medan han är här, men bjuder på överraskningen jag gjorde!
Ett hjärta gjort av rosor, jordgubbar doppade i nutella och en flaska vitt vin. Gissa om han blev glad och att jag fick myyyysiiiiig kyss!!
Ni får ha det så bra där hemma, nu ska vi se på film. Imorgon ska vi ut med mina vänner!

FLICKVÄNSOUTFIT OCH VIDSKEPELSE

För ni har väl inte missat att Axel kommer HIT IDAG?
Förövrigt blev jag lite vidskeplig i morse. Noppade ögonbrynen och det var ett hårstrå som vägrade ge med sig. På något sätt fick jag för mig att fick inte jag tag i hårstrået skulle Axels plan störta (jag är vidskeplig). Med alla tänkbara knep och trix och efter 15 minuters trixande fick jag bort hårstrået. Lite sved det, men jag tar all smärta i världen för honom.
Och nu vill jag inte att Axels plan ska störta (yes, snackar med Gud, universum, ödet, Döden, planet och alla som kan tänkas ha en roll i detta)!!
BRING HIM SAFELY TO ME!!

RSS 2.0