PARDON POUR MON ABSENCE

Är hemma i Sverige nu fram till den 8:e februari, så vi hörs då!
Nu har Axel i och för sig åkt till London men lördag-onsdag var det härliga dagar. Vad återstår det av lovet?
Umgås med vänner
Umgås med mig själv (när hände det sist att jag bara hade mig själv som sällskap under en längre tid)?
Hålla igång franskan
Kolla på universitet

UTAN ATT FÖRSÖKA UTMANA ÖDET..

Men är rätt så nöjd med livet för tillfället.

MELLANLANDAR LITE

Idag är det en effektiv dag för mig. Allt det sista ska fixas så har verkligen varit på gång! Lämnade hemmet tjugo i elva och tog bussen till Marie med alla grejer som skulle stanna kvar här (två kassar, min Mulberryväska fylld med saker, den största resväskan och en påse med alla mina skolböcker). Lämnade grejerna hos henne (TACK Marie för att jag fick göra det!) och småpratade lite, sen tog jag bussen till Gambetta och därefter metron till Champs-Élysée. Mötte upp Herman, och gick och handlade macarons till min mamma, en bakelse som Yumo ville jag skulle köpa till henne (får pengar av henne ikväll) och sen kunde jag inte låta bli att köpa en liten ask (kostade bara 4 €) för ASKEN VAR SÅ SÖÖÖÖT!!!!
SEEEE?? Haha. Chokladen i den var god också. Måste jag tillägga.
Nu är jag bara hemma och mellanlandar lite, innan jag ska ge detta till min stamhemlöse (en man jag brukar ge en del av min macka m.m. när jag köpt frukost/lunch ute):
En flaska flädersaft jag blandat med vatten, en burk sylt, två sojamjölk (en med vaniljsmak, en naturell) och två råa ägg. Jag hoppas han blir glad.
Sen ska jag äta ute med Yumo, en liten avskedsmiddag nu när vi inte ses på tre veckor. Ska bli mysigt!
Hörs ikväääääll

KONG

Jag och Merel åt lunch på Kong då, och åt varsin club sandwich med vars ett glas Chardonnay. Var väldigt gott och utsikten var fin. Trevlig atmosfär, trevlig restaurang!
Efter det åkte jag till sekretariatet för att skriva in mig till vårterminen. Där träffade jag Yumo så när vi var färdiga gick vi lite på stan tillsammans, mycket trevligt!!
Imorgon ska jag lämna grejer hos Marie, handla makarons med Herman och Yumo, för att sen avsluta kvällen med middag med Yumo och sen packning. Sen flyger jag hem till Sverige!

KOMMER INTE PÅ EN RUBRIK

Nu har jag packat ihop allt jag ska ta med mig och lämna hos Marie inför nästa termin. Krävdes lite tankseställning och så, för jag fick inte lämna något hos Christine. Men det ska nog gå bra.
Har påbörjat lite packningen jag ska ha med mig hem, men tror jag fixar det imorgon istället.
Idag har jag gjort lite roliga saker, kommer senare i ett annat inlägg: då bjuder jag på bilder!
Jag måste också rensa ut allt ur kylskåp och så, för Christine stänger av elektriciteten när hon åker. Hon sa jag skulle äta upp allt (eeeeh) men det kan jag inte göra (vem vill dricka en liter sojamjölk bara sådär?) utan jag ska samla ihop allt och ge till en hemlös. Jag blir av med det, och gläder samtidigt en annan människa.
Nu gör jag nagelterapi, och ser att rummet mitt är nästan tomt. Känns väldigt konstigt att jag redan har nått till den här punkten, när Christine ska till Amerika. 4 månader har jag spenderat i Frankrike, med undantag för ca 2 veckor. Heeeeeelt sinneeees!!

TVÅ SVALOR

Innan jag uppdaterar om min dag måste jag bara berätta en sak.
Jag öh gjorde en impulsgrej.......
FY FASEN VAD ONT DET GJORDE!!!!!!!!!!!

LITE KÄNDISVIBBAR

http://www.youtube.com/watch?v=NcCtEX9F7y4

HÄR ska jag och Merel äta lunch idag.
Sen ska jag skriva in mig till vårterminen, och sen blir det hem och packa. Det är en fest ikväll som jag är bjuden till.. så får se om jag åker dit eller om jag prioriterar min sömn.. hehe.. hehe..

BAMBI PÅ ISEN

Ja inte Herman då. Särskilt inte Herman. Nej, ni kan ju gissa vem. Jo JAG. Självklart. Var med nöd och näppe jag lämnade min trygghetszon (rinken) för att vara social haha. Till slut gick det dock helt okej, kunde "åka" runt på isen utan att hålla i något. Men jag höll ändå för det mesta ett fast grepp om Hermans arm. Varför? För att annars kunde jag inte åka fortare än en snigel + jag kunde hålla koll på honom så han inte åkte och puttade på mig bakifrån utan att jag var beredd. Mina "NEJ NEJ" skrik ekade bokstavligen.. Haha nä men roligt var det i alla fall!
Efteråt åt vi lunch och drack varsin öl. Trevligt!
På kvällen tog vi en öl vi tre, och småmyste hela kvällen. De drog sen vidare och jag drog hem och pratade med min bästa!
En bra dag måste jag säga!

EN BULLE I UGNEN

Elaine Eksvärd som driver bloggen snackasnyggt.se/blog är gravid och skriver om detta och allt. Jag bör kanske sluta läsa hennes blogg under graviditeten då jag inatt drömde att jag själv var gravid. Jag var icke nöjd med detta faktum och försökte på flera olika sätt bli ogravid så att säga. Men på något sätt hade jag redan gått över halva tiden?!?!?! Så jag fick tydligen inte göra abort. NÄHÄ. Drömmens slutsats var att jag skulle föda ungen och sen adoptera bort den. Ville liksom inte ha en unge när jag skulle plugga och allt.
Det märks att jag är redo för att ha barn ellooooooooor?









Ungefär såhär såg det ut i drömmen på nederdelen av mig.
Och så här såg ovansidan av mig ut! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Man kan dock inte riktigt se fasan i mina ögon.. tror jag ska säga till Axel att jag är gravid och vill behålla barnet så kan jag fota hans ansiktsuttryck och lägga upp här så ni får se mer verklighetstroget.....
Hahahahahahahhaa. Okej morgonhumor på hög nivå.

ETT SÅNT DÄR "MÅSTE BLOGGA" INLÄGG

Bööööööh okej lite bloggtorka måste jag medge. Men eftersom jag nu officiellt är ÖVER med vinterterminen på Sorbonne så stänger effektivitetshjärnan av sig!!
Men ja, kan berätta lite om vad som händer i dagarna så ni vet!
Imorgon ska jag träffa Herman innan han åker hem för gott och kanske åka skridskor om de har öppet. Annars får vi ta en kaffe eller något.. på kvällen var han och hans kompisar sugna på att ta en öl så jag får väl hänga på och kanske dra med mina egna kompisar. Jag måste också tvätta.
Torsdag (för det är väl onsdag imorgon?) är det inskrivning för den nya terminen klockan tre och efter det så..... VET JAG INTE. Packa. Packa. Träffa Merel?
Fredag lämnar jag en väska hemma hos Marie och hennes sambo, packar min väska till Sverige, köper macarons till mamma.
Lördag flyger jag hem och träffar min bästa och spenderar ett dygn i hans familjs sommarstuga (ja trots att det är vinter, OH KAXIGT) i Arild, LOVE IT! <3
Förresten var jag skitnervös på provet idag eftersom det var Madame Evil som stod för lyssna-örat. Marie sa att det gick jättebra för mig (hon hörde). Jag är inte lika säker. Men vi får se.
Slänger upp en bild på personen jag saknar mest idag:
Åh min finaste vad jag längtar till lördag!

JAG LEVER

Ja jag orkade inte blogga igår. Stack till Marie vid två och sen kom jag hem vid tio, och då ville jag bara prata med min bästa.
Tror ni inte mig?
Tror ni jag har rymt med en fransos?
BEVIS!!!!

Ni ser mitt rum i bakgrunden.
(Fast det hade ju kunnat vara ett femstjärnigt hotell i Normandie)....
Nej skämt åsido. Det blir ingen fransos här inte. Jag ska faktiskt ha mitt muntliga slutprov snart, med Madame Evil. Suck.

HEJ PÅ ER

Har varit hemma hos Merel och sett på en romantisk komedi & ätit pizza. Blev det istället för bio, vilket kändes mycket bättre för vår fysiska hälsas skull. Vi var sjukt trötta! Men lika trevligt som alltid!
Imorgon ska jag hem till Marie och hennes sambo för att spela TV-spel. Ska bli mysigt.

HÄR SITTER JAG..

Och smilar som om det sitter någon framför mig. Men det gör det inte! Ha! Det är bara kameran!
......
FOREVER ALONE.

CELEBRATING

Hade en jätterolig kväll igår, var verkligen Firande med stort F. Vi åt på en väldigt lyxig restaurang (aldrig varit på en sådan fin förut) så det var tur att jag hade ätit lite innan.. förrätterna var mycket billigare haha! ;)
Åh är så glad att jag har dessa underbara tjejerna här!
Nu sitter jag trött, gör nagelterapi och snörvlar lite. Fy fasen vad kallt det var igår! Också med strumpbyxor och pumps till det.. brrrrr!! Men trots att fötterna dog så var man snygg i alla fall. WORTH IT! ;)

GÖR MIG I ORDNING

Gunilla vill inte vara med på bild

DE E ÖÖVER NUUUUUUU

Här sitter jag med min stump med hår. Har precis ätit lite (jag vet att jag ska ut och äta ikväll men var VRÅLHUNGRIG när jag kom hem)!
Vi gjorde skrivförståelse, läsförståelse, hörförståelse och uppsatsskrivning på provet. Läsförståelsen får jag nog inte bra på; där var för många ord och verb som jag inte förstod, och de skulle jag hitta en motsats eller synonym till haha? Aja, fick gissa så man hoppas ju på ett halvt poäng kanske på de uppgifterna hehe?
Nu måste jag dra för jag ska göra mig i ordning inför ikväll! Måste dra snart och har inte ens börjat göra vid mig.. bra planering!

AAAAAAAAARGH

DAGEN ÄR KOMMEN. SLUTPROVEN. GALET NERVÖS. ÅTERKOMMER SENARE.

*GULP*

Svar till pappa: Nej i brist på annat fick det vara "the image" för Parischic ;)
Idag har jag haft mina sista lektioner för den här terminen, känns.. konstigt. Men men, har SLUTPROVEN imorgon så jag och Marie ska plugga hela kvällen nu. Hade vi tänkt.
*nErVöS*

"CHIC COMME LES FEMMES À PARIS"

Jag antar att "Parisiska atmosfären" börjar komma åt mig.. Merel rusade fram till mig i skolan idag och sa att på lördag (vi ska ha middag och utgång efter slutproven) så är det klädkod: klänning och klackar.. jahapp. Fick man ge sig ut på stan efter skolan och hitta en festklänning. Blev ganska nöjd. Den är orange och med broderier. Bästa är att den inte är urringad.
Men någon äkta Parisisk kvinna blir jag nog aldrig - har för stora bröst för det (som man märker när man provar vissa klänningar).. herregud föder de upp småbystade petite kvinnor här?!?!?!
I alla fall. Lite Pariskänsla har jag nu fått ta mig an.

OBEHAGLIG DRÖM

Hade en väldigt konstig och hade den varit sann hade den varit väldigt, väldigt obehaglig och hemsk. Till och med i drömmen kände jag känslan av fel, men samtidigt kändes det så verkligt. Så när jag vaknade fick jag verkligen erinra mig om huruvida det var sant eller inte.
Men av diverse bevis kan jag konstatera att sann, det var den verkligen inte!

UT, UT I FRISKA LUFTEN!

Jo okej jag tog på mig rött läppstift och borstade håret. Allt för att få en gnutta glamour i mitt studentliv..
Nu ska jag gå på en promenad och vässa hjärncellerna inför kvällens plugg.

HAR EN DAG DÄR JAG INTE VILL NÅGONTING


VARFÖR KAN INTE JAG SE UT SÅ HÄR HELA TIDEN?!

Fem minuter senare stirrar man på spegeln och undrar vad kattens släpat in (om jag nu hade haft en katt).

I LOVE U

crop image
Älskar min bästa.


DET BLEV LITE FÖR MYCKET PASTA


SKOLKAR FÖR ATT PLUGGA

Idag är en sådan dag jag verkligen inte vill till skolan. Har redan struntat i fonetiken, och nu är det bara att bestämma sig om jag ska gå till grammatiken eller skita i den också. Är inte så sugen på att uthärda två timmar med Madame Evil..
Har prov imorgon, så egentligen kan jag stanna hemma och plugga till det. Och sen möta upp Marie när hon är klar med sin skola och plugga med henne (och sno hennes anteckningar). Ja. Så får det bli. Tror hjärnan hade exploderat om jag ska utså Madame Evils elakheter i två timmar idag.
Så tänker gå och äta en stor portion med havregrynsgröt, duscha, och sätta på mig myskläder och plugga fransk grammatik tills imorgon.

TUR JAG HAR LOCKIGT HÅR..

Den som gissar rätt på vad jag menar vinner äran.

NYTT NAGELLACK

Fick ett Chanelnagellack för 190 svenska kr. Kunde inte låta bli. Riktigt snyggt är det.
Idag har Madame Evil (min lärarinna) varit ännu ondare än vanligt, så klassen var knäpptyst när vi slutade.. så kände mig inte särskilt motiverat efter det. Har bara suttit hemma framför datorn efter skolan och lyssnat på musik, läst en bok och bara varit jag.
Imorgon börjar allvaret vill jag lova. Då är det näsan i böckerna som gäller!

NU BÖRJAS TENTAFEBERN..

PLUGGAR HELA DAGEN

SÅ HÄR TRÖTT ÄR JAG JUST NU

God natt.

PLUGGELIPLUGG

Jag och Marie satt och förhörde varandra och jag imiterade vår onda lärare när jag läste upp verben haha.. sen gick jag, Marie och hennes sambo Björn och åt kebab (det enda som var öppet på söndagar haha) och sen satt vi alla tre och bara snackade och hade allmänt trevligt.
Nu skypear jag med min bästa!

BILDER FRÅN IGÅR

(Cigaretten är inte min kära föräldrar, mor- och farföräldrar..!)

INGA BILDER NU

Igår var verkligen en fullspäckad dag, och det känns nu! Först var jag, Merel och Anna och åt lunch på Moderna muséet (sjukt coolt ställe).. och restaurangen var så himla otrolig! Tror aldrig jag sett något så.. så.. modernt haha! ;) otroligt fin utsikt fick man över hela Paris!
Efter detta skulle jag och Merel till Printemps som ligger vid Operan för att hon behövde köpa ett par nya skor till kvällen, men metron linje 7 stängdes av mellan vissa stationer (Opéra då också såklart..) så vi fick försöka hitta en taxi.. och misslyckades. Så vi gick vid Pont Neuf istället och skulle kolla butikerna där så länge, men där fanns verkligen ingenting. Så tog vi metron, en annan linje, (Châtelet efter att alla slutat jobbet är INGEN hit!) och lyckades till slut komma till Opéra. Tog oss direkt till Printemps (eller ja, så gott det går bland massa folk och rusningstrafik), och väl framme är det rea, vilket var nog för oss haha.. så mycket folk, varmt och inga skor i rätta storlekarna.. vi gav upp. Och gick till sminkavdelningen istället haha. Och köpte varsitt Chanelnagellack istället(här kostar de bara 190 kr!!!!!!!!!!!!). Snacka om fynd, ni ska få se sen när jag gjort nagelterapi. Jättefint!!
Ja och sen stack Merel hem för att göra sig i ordning till sin dejt, och jag åkte för att möta upp Yumo! Vi gick till en vietnamesisk restaurang som var känd för sin specialitet, pho soppa. Förutom att det såg ut som bläckfisk, ögon och lite sånt i den så smakade den helt okej. Förutom ögonen (koköttbullar.. smakade inget men konsistensen fick mig att tänka på att jag åt någons ögon.. hehe).
Vi gick senare hem till Anna och chillade med vin och cola, innan vi mötte upp Eva och hennes kompis (ingen skandinavisk utgång alltså), och sen gick vi till en bar och drack öl. Där stannade vi hela kvällen tills jag kom hem kl. 02.00.. så är lite trött idag! Men väl värd helg, har haft väldigt roligt!
Lägger upp bilder sen, just nu äter jag havregrynsgröt med tillbehör, mums!

STRIKE A POSE!

Nu ska jag iväg och äta lunch med Merel, sen ska vi gå lite på stan hade vi tänkt. Efter det möter jag upp Yumo och äter på en vietnamesisk restaurang med henne (ska bli spännande!) och sen blir det utgång ikväll med det skandinaviska gänget! Rooooliiiig daaaaaag.
Checkar ut med typisk modebloggspose.

SKANDINAVISK UTEKVÄLL



DET ÄR BARA SVERIGE SOM VET HUR MAN GÖR..

Respekt åt det svenska receptet! Sjukt gott. Kommer aldrig lida utan mina köttbullar igen.

LYYYYYYYYYYYYYYYCKAAAAA

DET ÄR INTE SANT!! JAG HAR HITTAT SVENSKA KÖTTBULLAR HÄR I PARIS!! I EN FRANSK AFFÄR!! Köttbullar, svenskt recept. Ååååååh. Jag kan knappt bärga mig!!!!!
Återkommer med om de var goda eller inte!!!!!!!!!

SVISCH SVOSCH

Nu sitter jag i sängen, nyduschad och tänker på att jag inte får mina köttbullar idag. Jepp, ni hörde rätt. Ingen IKEA idag, istället föreslog de utgång. Är jag en knäpp tonåring om jag föredrar köttbullar istället för utgång? Ja? Nej? Okej.
Drömde förresten att jag fick åka gratis buss då busschauffören började accelerera när jag sagt till att jag bara skulle köpa en biljett utanför bussen. Så jag hoppade på i farten och behövde inte betala. Rätten var på min sida.
Svischar förbi mot nya äventyr.

HAR LITE TRÅKIGT

Min helg är ganska fullspäckad. Imorgon ska jag till IKEA med vänner, sen senare på kvällen ska jag och Marie ut och ta en öl.
På lördag ska jag äta lunch med Merel och även lulla omkring lite i stan ett tag. Sen på kvällen ska jag och Yumo testa en vietnamesisk restaurang som tydligen ska vara riktigt god.
På söndag ska jag hem till Marie och plugga som attans inför slutproven.
Förresten fick jag en impuls att klippa av mig håret. Försöker kämpa emot den impulsen då det inte hade varit kul att vakna upp med ett afro imorgon.

NU GÅR DET BARA UTFÖR..

Känner mig otroligt välklädd och vuxen idag.

BEFINNER MIG I SMAKRIKET

Havregrynsgröt till frukost, fint importerat från Sverige i min resväska (ja, havregrynen då alltså). Med jordgubbssylt och sojamjölk i vaniljsmak. Den vanliga var slut så jag fick testa vaniljsmak. Medger att jag var lite skeptiskt, men herregud! Vaniljsmak + jordgubbsmak = OSLAGBART. Mina smaklökar dansar tango just nu.

JA JAG SKRYTER LITE

Idag har jag varit jäkligt effektiv. Saknas bara att jag skulle ha tvättat också hade jag kunnat utnämna mig själv till årets effektivaste tonåring!
Dagens planering som jag kryssat av:
Gått i skolan och presterat Check.
Handlat mat och ÄNTLIGEN en fungerande borste Check.
Packat upp Check.
Städat Check.
Betalat för boendet till slutet av januari Check.
Bokat flygresa för hem och tillbaka den 21 januari och 8 februari Check.
Tagit reda på när slutproven är Check.
Bokat upp inskrivning för vårterminen Check.
Plugga inför morgondagens prov - snart.
Aaaah känner mig så tillfreds med allt idag. Dessutom ska jag och Marie från och med söndag hårdplugga inför slutproven.
Livet är riktigt bra (peppar, peppar ta i trä). Dessutom hittade jag Kellogs powerbars med choklad med enbart 80 kalorier i sig.. perfekt att ha när blodsockret försvinner ner till tårna i skolan och inte så onyttigt. Bättre det än att köpa ett riktigt choklad!!

NEJ ÄR INTE RIKTIGT VAKEN ÄN

Har bara latat mig hela morgonen.. är riktigt trött så tänkte lägga mig tidigt ikväll. Nu ska jag masa mig upp ur sängen och göra mig i ordning för skolan idag!
Återkommer.

HOS MEREL VAR DET TREVLIGT SOM VANLIGT

Hemma igen efter en otroligt trevlig kväll hos Merel! Merel hade gjort en heeeelt fantastiskt god soppa (som jag måste få receptet på!!) och sen gjorde jag pasta carbonara till oss. Det blev otroligt lyckat, och tjejerna tyckte carbonaran var godkänd!! PHEW! ;)
Det blev lite (okej mycket då) vin, champagne och sen som efterrätt gjorde Merel vodkadrinkar med hallonsorbet i! Mums!! Så det blev tjejsnack och alkohol med god mat hela kvällen, och nöjdare kan jag inte bli med tillvaron just nu!
Låter bilderna tala för sig själva:
Summering: En otroligt härlig kväll!
Dessutom har jag fått veta att boende och sådant löser sig finfint. Är glad. God natt!

VI MOT VÄRLDEN

Här sitter jag och leker oskyldig med kameran. Skolan har gått bra idag, same same så att säga. Fick reda på att jag fick 40/40 på ett verbprov jag gjorde innan jul, sånt känns ju alltid fint att börja det nya året med.
Ikväll ska jag hem till Merel tillsammans med Anna och Anastasia. Merel ska göra en soppa till förrätt och sen har jag erbjudit mig att laga pasta carbonara. Vi får se hur detta går!
I helgen ska jag kanske ut med några vänner, förmodligen äta ute på en ny restaurang med Yumo som hon hittat, och på söndag ska jag, Marie och kanske Julia HÅRDPLUGGA inför examensdagarna.
Så på det hela taget har jag en trevlig vecka framför mig!
Nu är det bara jag och Gunilla igen - vi mot världen! Vi ska vässa hjärncellerna och se till att göra riktigt bra ifrån oss (jag) på tentorna så jag kan åka hem och känna mig nöjd med min insats.

RÉSUME PÅ MITT HÄRLIGA JULLOV

Då var man tillbaka i Paris igen.. blandade känslor över detta måste jag säga. Har haft ett underbart jullov, och jag saknar redan mina vänner och min bästa. Aja.. bara tre veckor kvar tills jag åker hem igen (har terminsuppehåll då).
Bjuder på lite bilder från mitt jullov:

RSS 2.0