FLYTTAR

Hej!
Efter många om och men har jag bestämt mig för att fortsätta blogga, men jag flyttar till en annan blogg. Det känns ju lite dumt att skriva om mitt liv i Sverige med en blogg som är inriktad till mitt liv i Paris. Så jag har flyttat till en ny blogg <------- .
Hoppas ni väljer att fortsätta att läsa!
Pusssss har varit hur härligt som helst att ha haft denna blogg om mitt Paris!

LE DERNIÈRE JOUR APRÈS 8 MOIS..

*Vinkar hejdå till Paris*
Sista dagen alltså. Flyger hem till Sverige för gott ikväll. Har funderat över bloggen. Återkommer.

VOUS ME MANQUEZ

Ja förutom Natalie (den blonda) haha, första gången jag träffade henne men hon var väldigt trevlig!
Vi drack varsitt glas (jag åt en ceasarsallad också, sjukt hungrig) och sen lullade vi omkring i St Paul. Jag. Vill. Inte. Åka. Hem. Kommer sakna mina vänner!!!!!
Nu måste jag gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon och köpa macarons till mamma innan jag ska träffa Olivia.

LE DERNIÈRE SOIR À PARIS

"Nä försöker inte göra mig snygg".
Ohoj! Rent förkylningsmässigt mår jag bättre idag, måste bara snyta ut en liiiiiiten mer bit av hjärnan än vad jag redan gjort. Sen är jag frisk igen.
Idag måste jag packa allt som ska packas, sen ikväll ska jag träffa Jonelle och Yumo på en bar för att chilla och säga ADJÖ. (För den här gången!).

POURQUOI IL Y A UNE TOMATE? OH NO, EXCUSE MOI, CE N'ÉTAIT QUE MON NEZ

Hushållspapper och jag, vi går tillsammans, hushållspapper och jag, vi går tillsammans.

IL FAIT CHAUD

Herregud det är så jäkla varmt idag. Eller ja det har det ju varit de senaste dagarna, men nu när jag är förkyld känner man av det mer. Jag och Yumo var på Tim Burton utställningen idag, och den var hur cool som helst!! Man fick se de riktiga kostymerna de hade i filmerna, olika skitser, filmer, skulpturer, robotar ja alltså ALLT! Helt sinnes vilken fantasi den där mannen har.
Nu ligger jag och mina skoskav i sängen med en kall coca cola och näsdukar och ska snart göra nudlar.

OUI J'AI LE RHYME

Var hälsade.
Blev ingen utgång eller ens en liten sipp av alkohol igårkväll. Jag har nämligen blivit förkyld, och inte bara lite "snörvel snörvel" utan man kan säga att jag fyllt två papperskorgar med näsdukar. Mysigt jag vet :') . Så jag tog det lugnt igår och åt choklad (hehe) och idag mår jag faktiskt bättre. Skönt. För idag ska jag och Yumo till Tim Burton utställningen (tredje gången i rad hehe) för att ÄNTLIGEN få se den!

NON C'EST PAS LE DIEU, C'EST JEFFREY CAMPBELL


EFTER EXAMEN

.. gick jag och Olivia och åt lunch (medhavd matsäck) vid St Michel fotänen och njöt av livet. Sen satt vi lite på Starbucks och chillade efter lite shopping. Mamma undrade om jag ville köpa en souvenir från Paris till mig själv och om hon i så fall skulle bidra och JA. Ja. Ja. Ja. Sa jag. Ni får se i nästa inlägg vad jag dreglat efter och som jag nu äntligen kunde köpa.

BONJOUR JE SUIS L'ACTRICE


30 GRADER I PARIS

Ja jag VET att det är examen imorgon. Tack. Ni behöver inte påminna mig.
Men jag var bara TVUNGEN att köpa en bläckpenna med radergummi. Faktiskt. Inget kladd på examen imorgon. Och sen var jag TVUNGEN att stanna kvar lite i det härliga vädret och lulla runt lite. Och sen var jag TVUNGEN att köpa en frappuchino fraise à la crème på Starbucks.
Eh okej. Det sista kanske inte var tvunget, men jäkligt gott var det. Min mage hatade mig för laktoset men det var det värt.
Nu ska jag dock samla de sista krafterna jag har och plugga resten av fredagskvällen. Eftersom jag känner mig säker på allt utom pronom relatif och passif ger jag mig distans till kl. 19.00. Snäll mot min varma hjärna.

DAGENS MYSTISKA

Kokade ägg i morse. Ville ha det hårdkokt. Efter 10 minuter i kokande vatten lyfter jag av kastrullen och sköljer med kallvatten. Så långt är allting väl. Men när jag sen ska skala ägget rinner äggulan och en del av äggvitan ut. JAHA? Då har jag alltså bara torterat en kyckling. Hoppas inte Djurens Rättigheter läser detta.

SISTA KVÄLLEN MED MEREL

Sista kvällen med Merel då. Vi köpte pizza och såg på en riktigt bra fransk film hos henne: Les intouchables. Rekommenderar den stark! Var jättefin och rolig.
Sen frågade Merel om jag ville ta ett glas vin på en uteservering. Vilket ledde till tre glas. Var hur mysigt och trevligt som helst. Efteråt vid 00.15 beslöt vi oss för att gå hem, och det blev en STOR kram. Men vi ses snart igen. Jag har ju lite planer på att åka tillbaka till Paris en weekend i sommar, och Merel sa att jag kunde bo hos henne, antingen i Paris eller Deauville, beroende på vad jag ville. Så vi ses ju snart igen!
Kvällen slutade dock inte så himla bra, lite salongsberusad skulle jag ta metron hem, och ser då ett gäng killar med öl i händerna. De börjar ropa på mig, men jag ignorerar dem och ska precis ta trappan ner till tåget när en av dem spottar på mig. Fatta! Han SPOTTAR på mig?!?! Fick en spottloska på nacken! Så himla äckligt. Tvättade nacken såfort jag kom hem. Men de har verkligen ingen respekt.
Idag är jag väldigt trött och har lite ont i huvudet, antar vinet spelar roll där. Blir ingen joggingrunda idag alltså. Ska istället ner till stan för att köpa en bläckpenna med radergummi på så det inte blir kladd imorgon på examen. Sen blir det helt enkelt att plugga!

MUNTLIGA EXAMEN

Olivia och jag pluggade och alla hennes smycken kom på besök
Jag chillade i väntan på min tur på muntliga examen
Jag har faktiskt ingen aning om hur det gick, om det gick bra eller inte. Det enda jag vet att jag inte lyckades förklara ett ord för det hade jag glömt.. suck. Tyvärr är det de enda jag kommer ihåg just nu eftersom det var så nervöst och allt. Vi får väl se i mitten av juni hur det gick.
Nu har jag ätit upp vaniljglassen här hemma med en banan till, var väldigt gott. Blir att plugga lite till examen på lördag innan jag ska hem till Merel ikväll på filmmys och pizza.

SKYLDIG

Vet ni vad en fejkpluggare är? Det är när man säger att man ska plugga, man avsätter tid till att plugga, men man gör inget. Vad gör man istället?
Driver omkring alldeles förmycket på fb
Äter
Ritar
Driver omkring på fb igen
Ritar
Kollar bloggar
Ser om NÅGOT har hänt på fb
Tar bilder i webcamen





//Skyldig fejkpluggare ikväll som egentligen bara är trött i huvudet

NU BÖRJAR DET NÄRMA SIG

WOO!! Terminsavslutning nu! Nu är jag LEDIG (ja förutom två tentor hmm). Men otroligt skönt att inte behöva sitta två timmar i rad nu i det klassrummet, utan jag kan plugga utomhus nu om jag vill. Eh lär inte göra det för då kommer jag inte kunna koncentrera mig, men gillar i alla fall valmöjligheten.
Så vad händer nu?
= Ikväll ska jag examensplugga. Imorgon kommer Olivia till mig och då ska vi plugga tillsammans, för att sen dra iväg till den muntliga examen. På kvällen ska jag hem till Merel på film och pizza, känns skönt!
Sen på fredag ska jag träffa Linnéa och Elisabeth på en liten morgonfika, innan Olivia kommer hem igen för att plugga. Sen ska vi möta upp mina amerikanska tjejer i klassen och plugga gemensamt. Sen blir det för mig att plugga på kvällen igen..
Lördag: Examen. Efter det är vi FRIA. Så då ska vi fira.
Söndag: Förmodligen inte göra så mycket.
Måndag: Gå på Tim Burton expoditionen.
Tisdag: Säga hejdå till Olivia (hon bjuder mig på lunch) + köpa macarons. Sen flyger jag hem!

MOTION OCH ÄGGAMACKOR

Alltså. Äggamackor är ju hur gott som helst. Bre på lite smör, lägg på ägg som man hårdkokat också salt på det. Det enda jag saknar är kaviar. Synd att Kalles Kaviar inte finns i Paris.
Har även varit ute och SPRUNGIT i morse. Ja, jag är i chocktillstånd. Hela min kropp skrek i protest de första hundra stegen men den blev det faktiskt skönt. Ja, tills jag blev seg på slutet och svetten rann och jag fick andnöd. Men men. Nu efter att ha ätit två äggamackor och druckit lite vatten mår jag tipptopp. SISTA GRAMMATIKLEKTIONEN IDAG. Wooooo. Hur ska detta firas? MED MER EXAMENSPLUGG!! WOOOO!!!!!!!!!!
Trött tjej efter sprungning och inte ser bättre ut inför examensplugget

PLUGG ANNARS KUGG

Plugghörna


Visst kan man kugga även fast man pluggat men det hoppas vi ju inte på. Har pluggat i en och en halvtimme nu, och tänkte klämma in lite till. Just nu håller jag på att repetera skillnaden mellan ce och ça. Kul? Ja. Fast nä.


EN GANSKA OINTRESSANT KVÄLL

Kan du inte fläta mitt hår hårdare??
INTE SÅ HÅRT!!
Så. Nu blev det bra.
Så vad har annars hänt idag förutom en flätning av mitt hår? Har gått i skolan. Veckohandlat. Lagat och ätit svenska pannkakor vilket var MUMSIGT. Nu har jag bestämt att jag får ta och lata mig ett litet tag till, sen är det dags att återuppta examensplugget. Tänkte göra en omväxling och plugga inför det skriftliga ikväll.

ÄGGAMACKA

Eftersom det är lite tomt i kylskåpet här hos mig fick jag välja, antingen två äggamackor till frukost, eller havregrynsgröt till frukost med två mackor med sylt till lunch (har inte tid att göra båda två). Valde såklart äggamackor till frukost, bättre start på dagen är svårt att klå.
Förövrigt klickade jag omkring lite på bloggar, och hamnade hos en 36årig kille som var fembarnspappa. Nyfiket bläddrar jag igenom ett inlägg och förstår absolut ingenting:
"Idag slog jag ner bossen"
Va?? Är han våldsam??

"Hade inte så mycket tid på mig så skrev in koden att min partner skulle ta över"
Är det ett högteknologiskt jobb och varför gillar dem inte sin chef?

"Överlät jobbet till honom, efter att jag själv uppgraderats till boss"
Ursäkta, blev han befodrad nu också??

"Men sen var jag tvungen att lämna datorn för att ta hand om ungarna"
Jaha. Det var ett datorspel. SÄG DET DÅÅÅ!!!

SEEEEEEEEEEG

Är så sugen på pannkakor med vaniljglass. Får göra det imorgon. Dessutom är jag så trött i huvudet. Examenspluggat hela kvällen med en paus. Under den pausen hann jag skypa med Linn medan jag åt middag, göra nagelterapi och skriva lite på min bok. Och för ett tag sen återupptog jag plugget.
"Avsiktlig läskig blick" . Lyssnat på Lisa Ekdahl nästan hela kvällen.

SÅ TOKIGT GOTTESUGEN

Okej. Jag har inte ätit choklad nu på typ tre dagar. Förstår ni hur sugen jag är?!??! Vi har en godisautomat i skolan. Det säger allt hur svårt det var att stå emot att köpa ett Snickers. Också var jag småhungrig på det (i slutet på förra veckohandlingen så inte så mycket hemma, därmed blev lunchen två mackor med sylt). Vad gör jag? Springer och köper ett choklad och mumsar i mig.
NOT. Jag satt kvar, och efter skolan köpte jag fyra paket nudlar som jag kan ha hemma när jag kommer hem från skolan. Åt sen nudlar. Ska äta middag sen om någon timme när jag blir hungrig igen.
// Tjejen som fortfarande är sjukt sötsugen och längtar tills onsdag då hon ska göra svenska pannkakor.

DAGENS OUTFIT

Ja ledsen att ni bara får photoboothbilder av mig, men det händer inget mer spännande i mitt liv för tillfället är jag rädd haha. Det är mest examensplugg som spökar nu.. men på torsdag ska jag hem till Merel på pizza- och filmkväll så då kan jag bjuda på en del bilder. Annars lär det bara vara plugg, plugg och återigen mer plugg, plugg.
Ska äta frukost snart. Är dödligt trött på havregrynsgröt dock.. ätit det varje morgon nu i ja tre veckor typ.. Men men. Suck it up!

PROMENAD HEM I ÖSREGN

Påväg hem från bion spöregnade det. Jag äger inget paraply. Ergo, jag blev dyngsur. Nu när jag torkat och chillat lite, såg jag att mitt hår bokstavligt talat expanderat till ett fågelbo.

EXAMENSPLUGG

Så här ser jag ut just. Läser igenom alla texter vi har pluggat in och skrivit uppsatser på, och letar upp ord jag inte förstår.
Muntliga examen går nämligen ut på att vi får en text som vi arbetat med innan (slumpen avgör vilken), sen ska vi berätta om den här texten, förklara vokabulären och visa att vi har förstått texten. Ungefär som att recentera en bok.
Så det är vad jag gör nu. Läser igenom texterna för att komma ihåg dem bättre, lär mig vokabulären så jag ska kunna förklara den, etc. Jättekul. Host host.

HELT DÖD MEN RÄTT SÅ NÖJD

Det är sjukt varmt idag. Också springa i det. Svetten rinner men JAG MÅR BRA.

UT OCH SPRINGA

Nu har jag ätit lunch och pluggat klart en text, så tänkte ut och springa nu innan jag börjar med en ny.
Och som ni ser tänkte jag lura folk att jag är snabb. (Tack Nike).

JA RUFSIG FRILLA

Har sömnrufs och säkerligen några sömngrejsimojser i ögonen. Vaknade halv ett idag, SÅ SKÖNT. Har spenderat morgonen med att skriva på min bok, och nu börjar det bli dags att äta. Så har börjat examensplugga igen nu medan jag lagar mat. Är VRÅLHUNGRIG.
När jag ätit tänkte jag fortsätta plugga, sen ta en paus och ut och springa. Sen ikväll blir det bio med Jonelle, vi ska se Dark Shadows. Den var så bra, så det gör inget att jag ser den en gång till. Hehe.

KVÄLL MED JONELLE

Kvällen blev inte riktigt som planerad. För det första fick vi inte se Tim Burton utställningen, då det var för mycket folk för nära stängningstid. För det andra blev det inga andra museum, utan jag och Jonelle satt på en uteservering istället och pratade. Men det var ju mysigt det också.
Imorgon ska jag kanske följa med på en marknad med Jonelle och hennes vänner, om jag känner mig färdig med examenspluggandet tills dess. Annars så ses vi ändå på kvällen, då Jonelle gärna vill se Dark Shadows, och mig gör det inget att jag sett den innan - den var ju så bra!
Men god natt. Förresten, Chelsea vann CL-finalen. Yes! Gissa om jag har en glad pojkvän nu.

FRANSKA OCH I-LANDSPROBLEM

Försöker leka lite cool med min franskabok. Eller ja, en av dem i alla fall. Är så TRÖTT på plugg just nu, så tänker nog inte plugga mer ikväll. Men undrar då vad jag ska göra innan jag ska träffa Jonelle. Hm. Måste dra typ halv tio. EN TIMME KVAR? Åhuhejamej dagens i-landsproblem.

MIN KVÄLL HITTILLS

Så här ser det ut när man examenspluggar inför muntliga examen.. har precis sorterat alla mina papper också i olika teman (typ verb, artiklar, pronomen etc). Nu har jag pluggat två timmar i rad.. phew behöver en paus. Så ska äta middag nu och sen på det igeeeen.

TIM BURTON'S EXPOSITION PARIS 2012

Oj. Välkomna ni nya läsare *bugar*.
Kort info om denna blogg: Heter Madeleine, är 20 år, har pojkvän, distansförhållande, bor i Paris och pluggar franska på Sorbonne, åker dock hem den 29 maj (FÖR GOTT), lever livet här med mina vänner och taggar examen nästa torsdag och lördag.
I ALLA FALL.
Sorry för ingen uppdatering under gårkvällen, men alldeles för trött. Skrev på min andra bok, skypade med min bästa, såg på Men in tights och hade det allmänt gött.
Ska nog snart ut och springa nu, faktiskt. 20 minuter och försöka att INTE tänka på choklad. Ja, kära nya läsare, jag är sockerberoende.
Ikväll är det en slags Européisk natt, alla museum i Paris är GRATIS och öppna under kvällstid. Min kväll ser alltså ut såhär:
Gå på en del museum med Olivia, sen möta upp Jonelle också 22.15 vid St Paul för att köpa nattmål. Sen ställa oss i kön till Tim Burton expositionen här i Paris. AH. Vill så gärna dit och nu är det gratis ikväll. Tack Gud eller vem det nu än är som anordnade denna kväll.

USCH

Åt ju jordgubbar igår. Idag skulle jag ta de resterande till lunch idag med rester från banane hot cakes, och vad ser jag då? En död flugliknande varelse!! USCH. Hade ju skölt av jordgubbarna igår, så först tänkte jag inte SÅ mycket på det. Men sen insåg jag.. tänk om flugan LAGT ÄGG i jordgubbarna och de håller på att gosa sig runt i min matsäck JUST NU?! Och att de sen kläcker sig som i en äkta Alien film och gräver sig ut från mig ELLER äter upp mig inifrån?!?"?"?"??!?!?!?!?!?!??!?!?!??!?!?!?!??!?!?!
Denna insikt ledde till att jag slängde resten av jordgubbarna. Och nu hoppas jag att min magsyra tar kål på dem jäklarna inuti mig.

LUTANDE TORNET I PARIS

Ja ursäkta att den är lite suddig men jag höll faktiskt på att ramla där. Tänkte en bild i action så att säga.
I alla fall. Igår skrev jag klart en av mina seriösare böcker, 335 sidor blev den på. Nästa projekt är att skriva klart min andra bok.
Idag har jag repetitionsprov inför examen, och efter skolan så har jag inget planerat. Är så trött, och ska nog bara se på film ikväll. Vill inte hänga med ut.

BANANE HOT CAKES

Åt något lätt till middag pga illamåendet, blev ett recept av Denice ; banane hot cakes med jordgubbar. Riktigt gott och nyttigt. Bara blanda 1 ägg med 1 banan (nu tog jag dock 2 ägg och 2 bananer så det finns till lunchen imorgon också) och stek sen till en gyllenbrun pannkaka. Lätt som en plätt (hehe).
Nu tittar jag på Van Helsing och dreglar lite över Hugh Jackman, illamående är jag fortfarande men det är lite bättre i alla fall. Ska göra mina läxor sen efter filmen och sen gå och lägga mig tidigt.

KONG

Hade en trevlig lunch och lite gå-i-stan med tjejerna. Och vi åt varsin club sandwith (inte croque monsieur som jag först trodde den hette). Var väldigt, väldigt gott. Hm inser att båda tjejerna ser så glamourösa ut, kanske dags för mig att joina den stilen? Ha smink på mig även när jag inte går ut och massa smycken och sånt? Njaeeeee..... näeeeeeee. Men visst ser jag brun ut?? Eller i alla fall.... inte lakansvit....
Skulle ju ut och springa med fläsket men när jag tog bussen hem så började jag må jätteilla?? Alltså nästan spyfärdig. Var tvungen att blunda, luta mig framåt och ha händerna mot tinningarna. Måste sett ut som om jag satt på toa. Hehe.
Mår verkligen jätteilla så vet inte ens om jag ska äta middag. Eller ska man det om man mår illa? Brb ska googla.

LUNCH I STAN

Ska snart lyfta på röven och borsta tänderna; ska äta lunch med Merel, Anna och Nicola i stan sen. Vi ska äta på Kong igen (där Carrie i SATC åt med Alexanders ex). Älskade deras croque monsieur, så det är vad jag ska äta idag. Har dock inte ätit frukost än (vad har jag gjort hela morgonen egentligen?) så är rääääätt så hungrig!!
Efter lunchen ska jag ut och springa i 20 min, sen börja examenspluggaaaaaaaa.

GRÅTIT TYP HELA KVÄLLEN

Sett "A walk to remember" precis, detta är jag under filmens gång:

picasion
Nu har jag dock torkat tårarna och är fortfarande cool igen:
Men läääääägeeeeeeeet *tittar liksom stöddigt in i kameran*.

ETT STEG PÅ VÄGEN

Veckohandlade idag, och ett mörkchoklad följde med mig hem. Har ju insett detta att det är bättre att ta två bitar sånt när jag känner mig sötsugen än att ligga och 1. tänka på choklad eller 2. akutspringa ner till affären och köpa ett mjölkchoklad.
Haha vet att jag låter som värsta drogberoende men socker är faktiskt en drog och det är inte bra att vara beroende av det som jag är! Därför gör jag som en rökare t.ex. istället för att sluta helt med nikotinet direkt så avvänjer man sig med t.ex. nikotintuggummi. Så istället för att jag äter 200 gram mjölkchoklad så äter jag två bitar mörkchoklad istället, tills det till slut inte behövs med mörkchoklad längre. Vill gärna bli fri från mitt beroende.

CLOSE UP

Hehe nu blev ni allt nervösa va. VA.
För övrigt ser jag ut som Cruella Devil (stavas det så? I så fall hoppas jag att småbarn inte kan engelska) med mina två olika hårnyanser. Ingen aning varför det blev så. Måste vara ljuset *färgat håret på en frisörsalong*.
Nä. Det har jag inte gjort. Hade inte det varit tokigt om jag hade gjort det?
Har skypat med Denice och Linn ikväll, mysigt. Även sett Breaking Dawn del 1 också. Och ätit choklad och pistagenötter. Ååååhåhååhåhhhh. Ska bara ta tag i läxorna så blir denna kväll bra.
Just ja, har kommit på massa tankar idag. En sak ni inte vet om mig är att jag oftast lägger mig raklång på golvet när jag behöver tänka. Ja eh.. ni behöver nog inte veta mer om mig på ett tag nu. Hehe.

FLYGER HEM FÖR GOTT OM 2 VECKOR

Otroligt kreativ, jag vet.
I alla fall. Den 29:e maj flyger jag hem för gott från Paris. Om ynka två veckor. Helt sinnes. Också kommer min bästa hem 8 dagar senare. Helt sinnes.
Är jag glad? OM JAG ÄR!! Kommer självfallet sakna staden och mina vänner här nere.. men samtidigt känner jag mig färdig med Paris. Nu vill jag bara hem, ta tag i mitt körkort, träffa mina vänner hemma och äntligen avsluta distansförhållandet!! Haha oj det lät något, mer efter 8 månader kommer mitt och Axels distansförhållande vara slut äntligen nu om två veckor. OM TVÅ VECKOR (eller ja tre för han är i Spanien men det räknas inte tycker jag som distans).
Ikväll har jag tre skypedejtar som jag har skrivit kom jag på. Så nu har ni fått min kväll. Och JAA köpte choklad idag. Kunde inte låta bli :')

ÄTER FRUKOST

Macka med avokado och lite salt. Eller två mackor blev det faktiskt.
Var otroligt jobbigt att gå upp idag. Ville bara ligga kvar och sooooovaaaaaaaaaaaaaa. Aja. På torsdag är jag ledig så då kan jag sova hur länge jag vill (i alla fall till tolv för ska äta lunch med Merel vid två).
Så annars då? Ikväll efter skolan har jag tre skypedejtar. En med Denice som är au pair i USA, en med mitt favoritlinne och en med min bästa. Utöver detta ska jag plugga. Vilket jag inte gjorde igår.
DÅ KOMMER VI TILL FRÅGAN. Vad gjorde jag igår? INGENTING. Eller jo, nagelterapi. Och det var så sköööööööööönt.

NY HEADER

Som ni ser så har jag uppdaterat min header igen (om ni inte kan se det så tryck på uppdatera). Hoppas det ser lite bättre ut.

MYS I SOLIG PARK

Det blev en smoothie till Jonelle och en milkshake till mig (som jag trodde var smoothie haha men men) och massa prat och mys i parken.
Kom hem vid sju och åt middag då (var sjukt hungrig) och nu ska jag snart ta mig i kragen och göra läxorna till imorgon. Sen ska jag göra nagelterapi och se på film om jag orkar.

KLÄNNINGSVÄDER

Efter skolan ska jag ta en kaffe med Jonelle i Jardin de Luxembourg. Ska bli mysigt.

SOL HELA DAGEN

Ja jag kan ju säga att det var alldeles för varmt för jeans och tjocktröja, så gick hem om (glömde ändå mitt metrokort) och bytte om till klänning och barbent istället, phew! Har bränt mig idag också på ena axeln (mina svaga områden mot solen) men har ändå fått lite färg tror jag! Suttit ändå i ca tre timmar i solen och myst.
I alla fall, här kommer några bilder från dagen:
Sista bilden är då Elisabeth och jag som bygger bo på henne haha.
Har haft en väldigt mysig dag!

DAGS ATT BEGE SIG

Nu är matsäcken packad och skorna på.
Ja och har även på mig det linnet Christine gav mig i födelsedagspresent.. var ju ändå mer än en vecka jag fick det så tänkte jag kunde stå ut med att en liten bit syntes under tröjan.. hon blev glad och det är det viktigaste!

FIXAR MATSÄCK

Ska ju på picknick idag så får ju fixa matsäck till det (varför känner jag mig som en mamma som fixar matsäck till sitt barn)?.
Fixar pannkakor





Nästan fullutbildad matsäcksmamma

DAGENS FRANSOS

Ja det var ju ett tag sen jag tänkt på att lägga upp ett inlägg om detta, men diskussionen idag var verkligen något extra med en fransos som jobbade på museet.
(Översättning från franska)
*Jag tar en bild på spegeln*
Fransos: Hej vill du att jag ska hjälpa dig ta en bild?
Jag: Nej jag fotar inte mig själv, jag fotade spegeln, den är väldigt vacker.
Fransos: Ah, ja det är den. Är du brasiliansk? Det är något med din accent.
Jag: Haha nej jag är svensk.
Fransos: Oj det är ju också ganska långt ifrån haha.
Jag: Rätt så, och inte ser jag väl brasiliansk ut.
Fransos: Lite faktiskt! Vad gör du i Frankrike?
Jag: Jag studerar här.
Fransos: Aha! Så hur länge stannar du?
Jag: Detta är min sista månad här av 8.
Fransos: Ah.. då finns det ingen chans för mig eller?
?!?! Jag  blev så chockad att jag skrattande sa nej. Han såg lite förlägen ut och sa hejdå sen.
Mötte honom efteråt när jag var påväg ut och då sa han att jag skulle komma tillbaka för att besöka honom haha.
Är förresten inte van vid att håret börjar bli längre. Känns konstigt att känna det mot nacken och så.
// Tjejen som tydligen ser brasiliansk ut.

MUSÉE RODIN

Blev ju en ensam lördag för mig, men det var 20 grader ute så inte skulle jag sitta inne! Nej jag hade sett en affisch för ett tag sen som gjorde reklam för ett museum, så jag åkte dit. Himla bra att det var gratis inträde också för unga under 26 år som även var medlem i EU.
Nu har jag suttit och redigerat bilderna medan jag tvättat.
Bjuder på bilder från dagen:

EN BRA DAG

I skrivandes stund sitter jag och äter middag. Pasta, pesto, kyckling (rester), fetaost, gurka och avokado blandat ihop. Mums.
Ska på picknick imorgon med två tjejer jag träffade på den svenska kvällen när Linnéa var här. Trevligt med nya vänner! Så insåg att mitt kylskåp ekade lite halvtomt då jag tänkte veckohandla på tisdag (två veckor sen förra gången), så fick göra en smygveckohandla idag. Köpte så jag hade grönsaker, frukt och lite sådant hemma. Tänkte imorgon ta med mig couscousblandning med gurka, fetaost, avokado och lax och några pannkakor. Tänkte hitta ett recept på pannkakor utan socker, så blir det inte så onyttigt? Försöker ju som sagt leva lite mer hälsosamt. Har till och med ett 70% mörk choklad i kylen jag köpte i torsdags. Bara ätit FYRA BITAR från det! Tar en ruta när jag känner mig för godissugen för att motstå. Tänkte det var bättre att äta sådant än att äta mjölkchoklad!
I alla fall, skriver ett inlägg senare om vad jag hittat på idag. Har varit 20 grader strålande sol så har invigt mina nya shorts!!
redimensionar fotos


OCH HÄR HAR VI EN HALVDÖD..


UT OCH SPRINGA

Ja så här ser man ut precis innan man ska ut och springa. Får väl återkomma efteråt med hur död man ser ut efteråt.
Idag vet jag inte vad dagen har att bjuda på; Merel har en vän på besök, Olivia och Yumo är bortresta på varsitt håll och Jonelle ställde precis in dagen då hon måste plugga. Får väl bli en ENSAM LÖRDAG för mig.

POST-BIO

Bion var jättebra! Riktigt bra film, rekommenderar den verkligen!
Nu kommer bildregn från dag 3 och 4 med Linnéa:
Dag 3:

Titta på Louvren, åt croissant i en park, Linnéa gick på Champs-Élysée medan jag var i skolan, äta lunch i parken, ut på en bar med svenskt tema och sen middag på en mysig uteservering.
Dag 4:

Sista dagen, så vi hade bara morgonen tillsammmans. Den spenderade vi i en park ätandes på franska bakelser.
Så! Det var alla dagar, och trevligt hade vi! NU måste jag gå och lägga mig för nu är jag så trött.

DARK SHADOWS

Ska dra iväg nu och se på ovannämnda film med Olivia och hennes kompis. Återkommer senare ikväll.

LINNÉA IN PARIS

NU har jag sovit ut och är lite piggare! Så nu bjuder jag på ett inlägg fullt med bilder från Linnéas vistelse! :)
Dag 1:

Förfest hos Merel med dans på klubben Dupleix
Dag 2:

Shopping på Galleries Lafayette och Abercrombie & Fitch, middag ute och sen högst upp på Eiffeltornet
Dag 3 och 4 kommer efter skolan :)

INTE FULLT SÅ TRÖTTA TJEJER

Och vi trippar vidare mot nya äventyr! Louvren blir det idag, och massa shopping såklart! (I alla för Linnéa hehe).
Ska vara en duktig flicka och gå till skolan trots att Linnéa är här.

TRÖTTA TJEJER

Helkväll igår, all in. Herre. Gud. Vi har det hääääärliiiiiiigt

BRÅTTOM TJEJ

Tänkte åka till skolan nu. Sen kommer Linnéa hit ikväll. Ska bli kuuuuuul. Vi kommer dansa hela natten lååååååång.

INSEKTSFOBI?

Hatar insekter. Tycker de är så äckliga. Förlåt ni stackare som är födda till insekter och tycker er partner är så vacker!

Jag har dock ett problem. Jag kan absolut inte sova om jag har en insekt i rummet (spindlar räknas inte, det går lugnt bara de håller sig för sig själva). Jaha. Så då har jag alternativ.
1. Be någon annan (i detta fall oftast Axel eller min bror) ta bort den alternativ döda den.
2. Jag tar bort den eller dödar den.
Ja jag tycker dock inte om att döda dem heller. (Förutom myggor, getingar och flugor de dödar jag gladeligen!) Och nej ni myggor, getingar och flugor ta inte det som ett hot eller en kampinvit! Först för att jag tycker det är taskigt att döda dem. Och för det andra att jag inte på något sätt kan få för mig att röra dem.
Så alternativ tre? Det ser ni här.
Gör-det-själv! McGyver släng dig i väggen.

DET SER JU LITE TOMT UT

Ja hej. Det är jag som är ägaren till den här bloggen (lät väldigt häftigt att säga så). Ursäkta för frånvaron men det har varit tekniskt strul.
(De som känner mig vet att jag legat i sängen i princip hela dagen).
OKEEEEJ. Igår gjorde jag pannkakor till Yumo. De blev uppskattade. Sen somnade vi i min säng, jag som ligger mot hennes sida och hon som pillar med mitt hår. Förjefla fint med sådan vänskap. En timme senare vaknade vi och Yumo begav sig hem. Ett fint tacksms fick jag också.
Insåg (eller snarare ramlade i det) att om man har lågt blodtryck (vilket jag har) så ska man inte resa sig hastigt ur sängen när man legat ner en längre tid. Jeflar vilken balans man har! Helt obefinnlig. Och stjärnorna man ser ska vi inte tala om.
Ja.
Det var min helg.
En bild?
Tjejerna hade sagt till personalen att det var min födelsedag. Jag fick en gratis efterrätt och sång.
Ni ser hur glad jag blev??

MIN TJUGOÅRSDAG

Helt galen. Helt sinnessjuk galen kväll haha.
Är för bakis för att komponera ett vettigt inlägg, så här kommer en bild sålänge som summerar upp kvällen bra:
Jag dampar, Merel suger på mitt finger, också en italiensk snubbe som alltid ville vara med på bild och som dansade bra.

FRÅN CHRISTINE

Ja jag fick detta linne av henne. Tar jag det av mig blir det i en dockstorlek, ett sånt linne ni vet. Hon hade tydligen köpt det i New York. Haha. Jag vette fan hur jag ska komma undan med att inte ha på det mig offentligt. Otroligt snäll är hon ju och hon menar väl (eller gör hon?!?!) haha.
Nytagen bild på en 20 åring:
Nu ska jag snart äta upp mina ägg som kokar nu (ja alltså inte äggen i moderlivet mitt utan äggen i kastrullen) och sen oja mig lite till över att det regnar som satan ikväll.

FRÅN VALENTINA

Titta vad som kom med på posten idag!!
Ett kort från min fina Valle!! TACK TACK vad du är så söt!! <3

FÖDELSEDAGSPRESENT

Fyller 20 år idag. Dagen till ära har jag fått en förkylningsblåsa på min läpp. DAM DAM DAAAAAAAM nu äntrar du vuxenliveeeet, kan jag tänka mig att den säger.

YUMMIE

Frukost: Havregrynsgröt med mandelmjölk och jordgubbssylt + en grov macka med smör, avokado och salt
[2012-05-03 21.24.38] Madeleine: Lunch: Egenblandad couscous med fetaost, gurka, avokado och kallrökt lax
[2012-05-03 21.24.49] Madeleine: Mellanmål: En grov macka med smör, avokado och salt
[2012-05-03 21.25.07] Madeleine: Middag: Två egengjorda biffar med mathavre och sweetchilisås!
Frukost: Havregrynsgröt med mandelmjölk och jordgubbssylt + en grov macka med smör, avokado och salt
Lunch: Egenblandad couscous med fetaost, gurka, avokado och kallrökt lax
Mellanmål: En grov macka med smör, avokado och salt
Middag: Två egengjorda biffar med mathavre och sweetchilisås!
Åh har verkligen ätit gott idag. Även fått lite planering gjort inför helgen och nästa vecka när Linnéa kommer på besök! Skriver mer sen när det väl händeeeeer.
En bild som inte har något som helst med inlägget att göra, men med rubriken. YUMMIE på killen bakom mig. Och YUMMIE på att jag fick äta smörgåstårta och kladdkaka på mitt släktkalas.

ETT INLÄGG OM INGENTING EGENTLIGEN

Jag veeeet att jag varken lagt upp bilder från Montmartre eller mitt vårlov.. ska bara få en mental spark i ändan så ska jag lägga upp inlägg på detta. Alltså inte min spark i baken utan bilderna.
Tills vidare får ni nöja er med bilder i webcamen och jag ska nu försöka fundera ut vad jag ska laga för middag ikväll. Har svårt att bestämma mig. Antingen köttfärssås med spagetti, laxpasta eller biffar med mathavre och sötsursås.. hmm.

FRUKOST

Havregrynsgröt med mandelmjölk och jordgubbssylt och en macka med avokado, smör och lite salt. Sa någon yummie?

ÅÅÅÅH MUNORGASM

SÅ GOTT!!!!!!! Var så sinnessjukt hungrig när jag veckohandlade, och nu NU får jag äntligen äta! Gjorde en blandning av gurka, avokado, fetaost, lax och couscous! SÅ GOTT! Åh nu ska jag fortsätta äta typ.

TILLBAKA I PARIS

Hej allesammans (om jag nu har några läsare kvar efter min paus).
Nu är jag tillbaka i Paris, och dagen bjuder på både fonetik och grammatik.. suck. Näe nu är det bara att rycka upp sig! En månad kvar, och på fredag fyller jag 20 år. Nästa vecka kommer min barndomskompis ner och besöker mig! Ska bli kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul.
*Lovar* - ska lägga upp ett inlägg sen med lite bilder från mitt vårlov. Nu tänker jag kolla bloggar (jag vet, jag är en bloggnörd) och sen göra havregrynsgröt!
Återkommer ikväll.

RSS 2.0