SÅ NI VET

Är i Sverige nu ju, så uppdatering kommer igen den 2 januari då jag är tillbaka i Paris! Nu vill jag bara njuta av jullov med mina nära och kära!

VI SES IKVÄLL SVERIGE


LITE EFFEKTIV

Sådär. Då har jag packat klart allt förutom det jag ska använda imorgon och på lördag.. Självklart packar jag med mig asmycket kläder "för man vet aldrig" haha.. typiskt mig. Nåja, får väl hoppas det får plats. Ska det nog göra. Den är inte full och det är inte mycket kvar som ska i!

UGGLA

Idag har jag varit på Champs-Élysée och köpt en del av de sista julklapparna. Bara julklapp till Axels pappa kvar, men den köper jag i Sverige.
Sista skoldagen imorgon för det här året.. känns väldigt konstigt att jag redan gått tre månader i skolan här. Och känns ännu mer konstigt att jag åker hem till Sverige om två dagar.

PROFIL

Känner mig förjävla cool i Axels skjorta. Den är "lite" för stor.. men ska sno den från honom. Mohhahahaha. Ska säga att den rymde iväg. Hehehehehehheehehe.
Har gjort nagelterapi - röda naglar!

VÄRLDENS BÄSTA

Haft otroligt härliga dagar med min bästa. Vi har tagit igen tid, myst, ätit god mat, varit i Jardin du Luxembourg, Pont Neuf, Champs-Élysée, sett Chelsea vs. Manchester City på en pub, gått på gallerior, varit vid Louvren, uppe i Eiffeltornet och sett på Lucia i Svenska kyrkan. Vi har även haft tid att träffa lite av mina vänner och Christine, alla tyckte Axel var så himla trevlig.
Christine sa helt enkelt till mig när jag kom hem i morse efter att jag lämnat av honom "Den där pojken älskar verkligen dig. Det ser man i hans blick. Han är verkligen en bra kille. Honom ska du behålla".
Och nu sitter jag här i hans skjorta (han lämnade av lite kläder hos mig för att han behövde lite utrymme i sin ryggsäck) och saknar honom redan.

LÄNGESEN JAG KÄNDE MIG SÅ.. PIGG

Vaknade halv åtta, förvånansvärt pigg. La mig som sagt innan elva (fast tog ett tag för mig att somna) och vaknade mitt i natten vid halv fyra en gång. Sen har jag sovit bra, phew behövde verkligen den nattens sömn! Är pigg nu och mår bra, är bara snuvig. Men jag har jobbat hela morgonen på att försöka snyta ut hjärnan så det ska nog bli bra........
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig fin (och försöka komma ut i en hel bit) för sen ska jag möta upp min bästa!!!!!!

TROR JAG SKA SLUTA FÖRSÖKA GÖRA MIG VACKER..

Innan jag skadar mig mer.. Igår klippte jag av huden på mig själv, blödande sår vid stortån. Idag skulle jag noppa ögonbrynen.. resultat? Ett sår vid ögonbrynet efter ett väldigt frustrerande hårstrå som vägrade ge med sig.. till slut gick det men woops en bit hud följde med och det började blöda.. Ger upp och och ska lägga tillbaka nopparen i sin påse och vad händer då? Den slinter i mina fingrar och klöver min tumme i två halvor.. okej inte så drastiskt men nog började det blöda efter att jag fick ett stort jack mitt på tummen....
Imorgon ska jag raka benen. Är lite nervös.

UPDATE!

Känner mig sådär "varit sjuk och äcklig" efter att spenderat hela kvällen i sängen. Längtar tills det blir dags att lägga mig så jag kan vakna imorgon och göra mig fin och fräsch igen. Ska bara göra klart all veckas plugg..

KOMMER INTE PÅ EN RUBRIK

Nu har jag kurerat mig med apelsinjuice och ska snart äta lite. Tänkte ta lite värktabletter för säkerhetsskull, sen ska jag göra mina läxor och sen ska jag spendera kvällen med film. Ska lägga mig tidigt för tänkte gå upp vid åtta något imorgon!
Christine frågade mig precis om jag var en av dem flickorna som inte åt för att bli smalare.
Jag: VA? Nej självfallet inte!!
Christine: Men du har blivit smalare sen du kom hit!! Och du äter ingen ordentlig frukost!!
Jag: Ja men det blir bättre när jag kommer hem till Sverige.
Okej. Jag äter som en fattig student (sa någon nudlar? Färdiglagad mat?) så självklart får jag inte i mig lika mycket som jag fick när jag var hemma och åt hemlagad mat varje dag. Och frukost är faktiskt för mig (som svensk) mjölk och flingor.. även fast det är 300 kakor och bröd i Frankrike..
Dessutom har jag svinont i magen eftersom jag glömde bort att det är laktos i pasta carbonara.. suck. Men tror apelsinjuicen hjälper, förkylningen börjar kännas bättre!

IMORGON

Snart har jag dig här.
Och jag är förkyld.. vart är rättvisan? Nu ska jag kurera mig hela dagen och bara vila så jag förhoppningsvis mår bra imorgon. För DÅ kommer min bästa hit!

NAGELTERAPI

Sitter just nu i Axels gamla tröja, den är nytvättad. Och mysig. Har precis gjort nagelterapi, gula fick naglarna bli. Och korta, för annars har jag alltid en tendens att råka riva honom, hm. En posebild fick det också bli.
Varför känns det som att det är imorgon han kommer hit? Det är nog bara för att jag börjat fixa mig.. lustigt för jag klippte tånaglarna (intressant jag vet) men det slutade med att jag råkade klippa bort en bit hud istället. Så nu har jag ett fint litet sår precis vid stortåsnageln på min vänstra fot. Gör inte ens ont, men en trevlig detalj.. eller inte. Vad är poängen med detta? Ingenting, men jag brukar delge mig sådana här saker med antingen mamma eller Axel och eftersom ingen av dem är vaken får jag väl sprida ut det till resten av världen mohahahahhaa.
Näe men IMORGON kommer han ju faktiskt hit!! Det är ju lördag nu!! HAN KOMMER IMORGON!!!!!!
Så nu ska jag lägga mig så jag får min skönhetssömn.

"VACKER"

Idag fick jag en liten självförtroendekick. En tjej i min klass satt bredvid mig lite innan lektionen började. Hon frågade mig hur man fick bort mörka ringar under ögonen, och om där fanns något smink som kunde dölja dem. 
Jag: Well there're councilor for example.. it can't take them away but it hides them. And there's also a vegetable, don't know the word in English but it's the long green one haha.
Hon: You know if there's a way to get rid of them?
Jag: Sleep! Sleep makes you more beautiful.
Hon: That's right, it's actually true.
Jag: That's why I'm going to sleep good this weekend, so I will be beautiful when my boyfriend arrives!
Hon: Oh but you're already so beautiful. You are a very beautiful girl.
Den tackar man för!

FREDAG OCH MYS

Gjorde två prov idag, sen gick jag hem. Kände i morse att jag var lite förkyld så jag tar det lugnt idag för vill inte riskera att bli sjuk! Så har köpt nötter, clementiner och ätit nudlar. (Okej ett litet choklad fick hänga med hem också men det är faktiskt fredag)..
Nu ska jag påbörja processen till att göra mig vacker inför söndag (jag undrar vart chokladen kommer in i bilden då).
Mmmm.. så gott. Min ursäkt? Choklad gör själen glad och då blir jag glad hehe. Och vi alla vet att man är som vackrast när man är glad!
Näe men okej jag ska inte precis till frisören och fixa en värsta snygg frisyr men jag tänkte faktiskt göra nagelterapi ikväll och lägga mig tidig för min skönhetssömn. Och på söndag tänkte jag tvätta håret och raka benen.
Det var allt.
Behövs nog inte mer än att jag luktar gott, är fräsch och är glad för att han ska tycka jag är fin. Han har trots allt sett mina alla olika utseenden (somliga mindre bra än andra) så han är nog van. Hoppas jag..

NÄMEN!

Här var allt en glad filur!! Vad kan det finnas och vara glad över en skolmorgon som denna?????!?!??!?!?!
JOOOOO DET ÄR TVÅ DAGAR KVAR TILLS MIN BÄSTA KOMMER HIT!

GOD NATT

Här var det tomt. Har varit så trött i huvudet och trött i kroppen (okej jag erkänner att jag bara haft roligt och pluggat till två prov imorgon) men tydligen kan man bli trött av det också.
Imorgon vet jag inte vad som händer förutom två prov men annars är det en finfin helg som väntar på mig. Ska bara komma dit.
'
Gunilla hälsar god natt och att vi ses i Sverige om ca en vecka.

3 DAGAR KVAR

Nu har jag kommit hem från Merel och skrivit ett mail till min finaste. Hade väldigt trevligt hos Merel, vi åt wraps med lax och avokado och såg på Amelie från Montmartre. Merel gillade inte filmen haha, men jag tyckte den var lika bra som förra gången jag såg den!
Nu ska jag sova, ännu en dag imorgon (idag). Efter skolan ska jag lulla omkring med Merel och kanske Yumo i stan ett tag, sen hem och plugga, tvätta och skypa med min bästa!
Förresten.. 3 dagar kvar nu!!!!!!!
Ååååååh vad han är fin. Lovar att uppdatera fina bilder på oss när han är här i Paris. Men räkna inte med att jag uppdaterar något söndag - onsdag (kanske onsdagskvällen).
Ja. Sa jag att han var fin? Och att han är min? Jag är en lycklig lottad tjej.

LITE SÅDÄR SMALL TALK

Wooohooo!!!! På det svåra testet förra veckan där jag tänkte "går det så går det" (också känt som när jag somnade så jäkla sent) så fick jag 12/20!! Så jag klarade det!! YEEY!!
Dessutom fick vi tillbaka ett test vi gjorde även förra veckan idag, jag hade fått 7/10 (NÖJD!), men så såg jag att Marie hade fått 0,5 rätt för ett svar jag inte hade fått något rätt för alls. Vi hade verkligen EXAKT samma fel, så jag och Marie frågade läraren "VARFÖÖÖÖÖÖÖÖÖR INTE RÄTTVIST!!!!!!!" (Okej kanske lite överdrivet men ungefär i samma förundrande och desperata ton) och då gav läraren mig helt enkelt ett halvt mer rätt! SÅ 7,5/10 blev det istället. OH YEAH!
Räknas det förresten som skolk om jag skippar en föreläsning för att åka hem och plugga till ett svårt prov (har jag ens några lätta?) jag har på fredag? I alla fall, det är precis det jag har gjort. För 20.30 ska jag befinna mig hemma hos Merel och se på en fransk film.
DESSUTOM har Christine två gäster här hemma (en amerikanska och en fransman som ska gifta sig) och båda pratar franska. Jag med tydligen. Vi hade ett samtal under en halvtimme, pas difficile pour moi då jag tydligen kan prata franska och även förstå allt vad de säger. Märkligt.
// Skulle bjuda på en bild men kameran ljög tydligen inte.

FY FAN VAD TRÖTT JAG ÄR

.... Men det var det värt! ;)

4 DAGAR KVAR


Gjord av min bästa.

LITE TANKAR OM KROPP

Jag insåg en sak i morse, när jag som vanligt yrade runt spritt språngande näck i mitt rum för att hitta kläder för dagen, och gick förbi spegeln. Jag stod framför spegeln och insåg att jag utan att jag ens märkt det, accepterat min kropp. Jag stirrade inte på mig själv i spegeln för att gräma mig själv över brister, jag såg min kropp bara. Så som jag är.
Självklart finns det fortfarande saker som hade kunnat förbättrats, en de kan bara förbättras om jag 1. Gör en skönhetsoperation. 2. Tränar och äter supernyttigt.
För det första har jag inga pengar eller lust att fixa en skönhetsoperation (dessutom är jag livrädd för nålar). För det andra har jag ingen lust eller motivation till att träna. Så undermedvetet måste jag ha accepterat hur jag ser ut. Vad är det för mening att klaga om man ändå inte gör något åt det?
Självklart spelar det en stor roll att jag har en pojkvän som varje dag berättar för mig hur fin jag är, men det viktigaste är ändå att jag själv har börjat se det. Jag menar, det måste ju vara något bra med mig (och min kropp som bonus) om världens bästa man älskar mig?
Jag har fått höra att jag är mullig, ful, bilring, celluliter etc, och det har varit svårt att ta sig förbi. Jag har fortfarande mina downs ibland, när jag plötsligt tänker hur ful jag är. Men för det mesta så tittar jag på min kropp och gillar det jag ser. Jag är inte mullig, jag är kurvig.
// En kvinna som inte tänker låta dumma tankar förstöra hennes kropp.

5 DAGAR KVAR

Tills jag har min bästa här.

LITE STUDIERESULTAT

Idag gick skolan riktigt snabbt!! Först fonetik, och sen grammatik! Grammatiken kändes riktigt bra idag, då hon gick igenom ett nytt svårt område inför provet på fredag (okej vi har prov varje dag den här veckan nu) och jag fattade!! WOHO haha. Dessutom fick jag alla rätt (35/35) på ett verbprov vi hade förra veckan! OH YEAH!
Så nu sitter jag här och tänker belöna mig själv med en film senare ikväll. Har prov imorgon igen, men det är ett verbprov (verb vi tidigare studerat) så det är bara att repetera (men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken)!
Om 6 dagar kommer min bästa hit.

EN KVÄLL I TOPPKLASS

Åh har haft en jättetrevlig kväll! Jag var ju utan tvekan den yngsta (att jag i början kände mig som om jag var på släktkalas) men som vanligt var det ingen brydde sig om åldern. Och inte jag heller egentligen! Men om någon frågar är jag 25.
Det blev mycket skratt, mys och sen plockades en gitarr fram och vi alla började sjunga med när några spelade. Så otroligt härligt!! När det var dags att bege sig kände jag mig så.. fransk haha!! Har suttit och sjungit sånger, druckit viner, lyssnat på liveframträdande med gitarr och sen skulle man ta ligne 60 pour aller à la maison.
Nu är jag väldigt trött och ska sova.. fonetikvecka nu! Sen.. på söndag kommer Axel hit!!!!!

BRA HELG

Nu sitter jag här och äter lunch i min nya klänning. Om en timme ska jag ta bussen till Marie för glöggkväll och julmys med hennes vänner! Ska bli supermysigt. Bättre bild kommer ikväll på klänningen!

EN KVÄLL I MAROCKANSKT TEMA

(Vi fick den här förrätten gratis!) En slags marockansk kaviar, sjuuukt god!
Vår andra förrätt, detta är faktiskt marockanska köttbullar med ägg och potatis! (Såg man inuti) Tro det eller ej men det var faktiskt riktigt gott!!
Så mycket mat man fick!!!! Och då hade jag inte ens fått min kyckling än!!
Min huvudrätt: kyckling med couscous och grönskakssoppa (grönsakssoppan hällde man över couscousen).
Yumo och jag ville testa något nytt, så vi gick till en marockansk restaurang (kommer inte ihåg namnet). Sjukt bra restaurang!! Trevlig personal, god mat och inte alls dyrt!! Sen var det ju väldigt snällt att vi fick en förrätt gratis (det var den enda förrätten som inte serverades med tomat så den bjöd dem på för att Yumo sa att jag inte äter tomat haha).
Man tar linje 2 till metron Avron och sen är det nr 13 på Rue d'Avron. Ska minsann dra med mig Axel dit när han är här!

SKA PÅ MIDDAG..

Med min dejt för kvällen och då har jag självklart piffat upp mig lite! Hörs senare ikväll eller imorgon!
Hoppas ni har en trevlig lördagskväll!!

FREDAGSKVÄLL SOM GAV FLERA LEENDEN

Väldigt trevlig fredagskväll - vi firade Maries födelsedag (hon fyllde år förra söndagen). Träffade massa nya människor som var jätteroliga så jag hade en riktigt bra kväll!
Idag ska jag plugga, skypa med min bästa och sedan äta ute med Yumo på en restaurang vi aldrig testat tidigare! Ska tydligen vara väldigt bra och billig så jag återkommer med recension antingen ikväll eller imorgon.
Imorgon ska jag på glöggkväll hos Marie (en annan Marie) och mysa med svensk julkänsla (läs lussebullar). Tänkte ha på mig min nya klänning då så då får ni se den bättre!
Återkommer.

FREDAAAG!!

Haha jag ser ut som en mupp eller en sköldpadda eller något hahahaa. Den bjuder jag på. Är glad idag.

FIXAT JULKORTET FÖR I ÅR!

Årets julkort haha!
Idag har jag haft prov och tror det gick bra, hoppas på godkänt i alla fall; kändes som om jag fattade det!
Har känt mig så julmysig hela dagen (t.o.m. haft klänning på mig, kors i taket!) så efter skolan gick jag och Marie (och Maries kompis) till Champs-Élysée medan vi drack en ny julsmak i kaffet från Starbucks, så mumsigt! Vi gick i julmarknaden och jag såg bl.a. en present till mamma jag ska köpa! Dessutom köpte jag en present till Merel (hon fyller år på söndag) och sen en klänning till mig själv hehe.. Tänkte ha på mig den på glöggmyset hos Marie på söndag så ni får se den närmare då!
Imorgon är jag bjuden till en annan kompis som heter Maries födelsedagsfest, så ska dit och ha trevligt och sen utgång på det! På lördag är jag också medbjuden på födelsedagsutgång fast för Merel haha, så det blir en fullspäckad helg! Skönt att lördagsförmiddagen är ledig dock, då ska jag förhoppningsvis skypa med min bästa! <3

GOTT

Här sitter jag med frukost i munnen. Gott.

SUCK..

Gjorde alla mina läxor igår, men tänkte ta repetitionsplugget idag, och skulle upp nio. Därför la jag mig halv elva igårkväll. Duktigt av mig. För jag var trött. Tror ni att jag kunde somna? Nej självklart inte. Tror jag låg vaken i över två timmar..och vaknade upp flera gånger. Så gick jag upp nio? HA! Nej.. gick upp elva och har småsovit fram tills dess.
Så mina alternativ är nu:
* Skolka från skolan och sova hela dagen.
* Gå till lektionen trött och hoppas på det bästa (som i att jag kan tillräckligt mycket från plugget innan).
Jag tror jag hoppas på det bästa. Det känns alltid bättre än att jag ska skolka.. Kan plugga lite på metron, men det var ju självaste f*n att sömnen ska rubbas när det verkligen gäller!!!!!
Aja. Snart är det bara en vecka kvar tills min bästa kommer hit. Hehe.

RSS 2.0