JAG ÄR SÅ HIMLA EFFEKTIV!

PHEW! Nu ligger jag i sängen och gör nagelterapi. Har vattnat alla blommorna i lägenheten, vikt tvätt och lagt in i garderoben och gjort mina läxor för imorgon (3 uppgifter i boken + 3 A4 papper med olika övningar),och även skrivit uppsatsen som egentligen inte ska in förrän på fredag, men som jag var tvungen att lämna in imrgon då jag är frånvarande på fredag.. även städat undan lite här igen. Gud nåde den som går in med skorna!!
Nu skypar jag med Linn och tänkte läsa Egoboost Magazine innan jag går och lägger mig. Imorgon måste jag upp och göra mig snyyyyyyyyyyyyyyyyyygg.

SÅÅÅÅ TRÖÖÖÖÖÖTT

Känns som om mina armar har förlängts med 4 meter var.. blev ingen sushi efter skolan då det var stängt. Jonelle och jag gick och handlade istället, jag fick tre fulla påsar och skulle ta mig hem med detta i metron - med en tung skolväska också. Kommer hem, lägger in varorna, ut igen (de hade inte en del grejer jag behövde) så fick gå till affären här närmast. Ännu en full påse. Klockan var tjugo över sju och jag kände bara LÅT MIG FÅ ÄTAAAAAAA så fick bli donken till middag. Inte världens bästa, men jag var för trött för att laga mat.
Så nu sitter jag här med fullt kylskåp och skafferi (härlig känsla!) och tar en liten paus. Ska alldeles strax vattna blommorna i lägenheten, sen göra mina läxor. Måste skriva en uppsats till imorgon så jag inte ska till skolan på fredag.. buzy buzy.
Fick dock ett paket från mamma som förgyllde kvällen!!
Filmen Titanic, ett geisha, ett marabou mjölkchoklad med apelsinkrokant, franska cosmopolitan, svenska cosmopolitan, Egoboost magazine, treo & ipren och min rosa tjocktröja!!!!!!!
Ja, jag har redan börjat pilla på geishat..

INVIGER SKINNJACKAN FÖR I ÅR

15 grader idag, vindstilla. Solen tittar fram. Bara jag som känner vårkänslor?

GÄÄÄÄÄÄSP!!!!

Idag är jag trött, inte sömnigtrött men mer "vill-inte-gå-till-skolan" trött. Vill bara att det ska bli efter skolan så jag kan få ta bussen hem till Jonelle och äta sushi. Sen IMORGON kommer Axel hit. Åh. Måste säga det igen. IMORGON kommer Axel hit!!!!!!!!! *Glädjeskutt*
Så jag har en del kvar att fixa idag. Efter sushin måste jag handla massa, sen hem och vattna damens blommor, plugga, och sen skypa med Linn. Och göra nagelterapi.
Imorgon kommer jag att fixa överraskningen. Kan dock inte skriva ut den då Axel läser min blogg ibland (Hej älskling!) och han får inte veta något i förväg!!!!!!!! *Hemlig*
Nä nu ska jag masa mig ur min sköna säng och göra mig presentabel.

TRE TIMMAR SENARE..

Nu har jag tvättat tre omgångar tvätt, hängt upp det, dammsugat mitt rum och halva lägenheten (vardagsrummet är jag inte i om jag inte vattnar hennes blommor), bäddat rent sängen (och tvättat de gamla sängkläderna), städat rummet och även tvättat vasken, och gjort mina läxor och pluggat verb.
Har även hunnit med att äta middag, diska undan efter mig, och lagt fram hushålls- och toapapper!
Säger bara en sak. Testa aldrig på att bädda en 1.80 m bred säng på franskt vist.. det var svettigt!!
Lite bilder på mitt nystädade rum och nybäddade säng! Nu ska jag ta en välförtjänt lat kväll..!

OM JAG INTE UPPDATERAR BLOGGEN SÅ OFTA..

Beror det på mitt schema. Läs och njuuuuut:
Idag:

Tvätta (mina kläder, sängkläder, hennes äckliga diskhanddukar som hon inte tvättat på tre veckor..)
Dammsuga (för det är massa lort överallt)
Bädda rent i min säng
Städa rummet och vasken (mest för att jag vill att det ska vara fint när Axel kommer)
Plugga
Imorgon:

Vattna hennes blommor igen
Hämta in hennes post igen
Köpa hushålls- och toapapper (för det har ju självklart inte hon gjort nu när hon skulle vara borta..)
Handla frukost och middag till första kvällen.. snäll flickvän jag är.
Skypa med Linn
Plugga
Torsdag:

Göra mig suuuuuuuuupersnygg
Hämta in posten
Plugga
Fixa överraskningen till Axel
Lite ironiskt att de flesta av mina sysslor är för att damen jag bor hos inte är så renlig av sig..
Uppdatering! Efter undersökning av hennes badrum hittade jag både hushålls- och toapapper. Förlåt damen för mina bittra ord.

NACKDEL MED ATT HA POJKVÄN..

Är att jag måste raka benen (okej ingen tvingar mig men vill inte riva isönder honom när vi sover) nu när han kommer hit:
Ett nyrakat ben


Men tur att han tycker jag är lika fin i glasögon, för det är vad jag har på mig idag:
Och jag känner mig cool.
PS: Vad kul att jag fått några nya läsare, hoppas ni stannar och njuuuuuuuuuuuteeeeeeer. DS.

MIN MEDALJONG FRÅN SACRE COEUR

AAAAARRRR! *Leker pirat*

OCH PROGRAMMET KÖRS IGEN..

Ja jäklar vilken lång reklampaus det blev..! Vi säger väl att jag fick leka TV4 med både väder, sport, kultur, religion och allt de hittar på!
Men har även varit iväg hela dagen och när jag väl kom hem var jag tvungen att vattna blommorna, äta middag och bara lägga mig ner en stund! Har gått fem timmar i sträck!
Jag och Olivia i min klass möttes klockan 09.00 vid Père Lachaise kyrkogården (där många kända är begravda, bl.a. Oscar Wilde, Jim Morisson, Edith Piaf etc.) för att njuta av de vackra gravarna. Det var helt tyst, stilla och lugnt där, så det lönade sig att gå upp så tidigt!
Efter två timmar tog vi metron till Sacre Coeur och gick där ett tag. Man fick inte fota inne i själva kyrkan, men det var väldigt högtidligt. Det var folk som bad, en präst som talade, ljus etc. Man kunde även köpa som en souvenir (2€) en liten medaljong därifrån (självklart gjorde både jag och Olivia detta, man är väl inte mer än människa).
Utanför var det musik, en folksamling som sjöng med - sånt som bara händer på film känns det som! Fåglarna kvittrade, solen sken, jag och Olivia äter lunch på en av Sacre Coeurs trappor.. och vi pratade om tomater haha.
Lite bilder från dagen (fler finns på min facebook):
Oscar Wildes grav






































Edith Piafs grav































Sacre Coeur






















VAD GÖR JAG UPPE SÅHÄR TIDIGT?

???????
Svar får ni efter reklampausen!!!!!!!

FRANGLISH

Det var, över förväntan måste jag säga!! Vi var ca 60 personner, och man blev tilldelad ett bord. Sen rullade det på! Märkte inte att tiden gick, helt plötsligt var det slut och då hade jag varit där i två timmar! Fick så många olika partners, historier och fick prata massa franska! Fick höra att jag var väldigt duktig, och de rättade inte mig alls särskilt ofta!!
När det var paus, så här såg lokalen ut!
Självklart var det någon partner som man skrattade åt i efterhand, en av männen jag fick som partner trodde visst detta var en riktig speed date så som han höll på och åmade sig..
Men vi träffade i alla fall en väldigt trevlig kvinna, som vi alla tre (Jonelles kompis Stina hängde också med) tyckte om, så vi bytte nummer med henne! Hon vill förbättra sin engelska, vi vill förbättra vår franska så vi lär ta många fikor med henne!
Jag, Maud (som hon hette) och Stina!
Kan definitivt tänka mig att göra om det! Var väldigt lärorikt och man blev förvånad över hur mycket franska man faktiskt kunde när det blev vardagliga konversationer!

ÄR INTE HUNGRIG, MEN VILL ÄTA MORMORS MAT

ÅH vad det luktar gott genom fönstret. Någon lagar mat. Jag är så otroligt sugen på kokt potatis, brunsås, lingon och fläskotlett till det. ÅHÅHÅHÅHÅHÅHHÅÅ. Eller varför inte pannkakor? Eller kyckling med pastasallad? Eller korv med spagetti? Eller köttbullar?
Får mig att önska att jag inte var student, så jag hade lite pengar att spendera. Olivia sa att jag skulle ta med mig lunch hemifrån imorgon inför vår utflykt. Hallå? Sen när har jag lunch hemma? Vad skulle det vara? Mjölk med flingor? Havregrynsgröt? Fryst mat? Jag åt upp min sista banan idag.
Det är därför jag är riktigt pengasnål nu fram tills Axel kommer. För ni tror väl inte att han kan bli mätt på mjölk och flingor fram tills det är dags för middag? Jag kan, för jag tränar aldrig och är väldigt liten i maten. Axel tränar varje dag typ och är en kille. ÅH vad jag kommer att få äta gott!! Han ska laga köttbullar till mig (har fått detta bekräftat) och DET SKA BLI SÅ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTT. Har jag tur så kan vi frysa in så där finns kvar till mig när han åkt. Hehe.
Avslutar med en puss till mina nära och kära.

DAGENS PLANER

Jag insåg att jag har ingen aning om vad det är för datum idag. Sen kollade jag kalendern och det var den 26 februari. Shit! Snart är vi inne i mars! Vad fort tiden går!
Idag ska jag och min kompis Jonelle gå på något som kan liknas vid speed dating, men istället för att hitta en partner förbättrar man sina språkkunskaper. Sju minuter engelska, sen sju minuter franska för att sen byta partner och göra om det! Dessutom får man en gratis drink, och är man student får man rabatt (score!). Det ska bli intressant, det var en tjej i min klass som gick på det, och hon sa att det var jättebra. Så vi får väl hoppas att det blir bra för oss också!
Sen ikväll ska jag äntligen skypa med min bästa som varit i Österrike i en vecka!!
Försöker förövrigt vara lite pengasnål (mer än vanligt) nu när Axel ska komma hit och vi ska hitta på roliga saker. Idag spenderar jag 8€, imorgon måste jag köpa lunch då jag ska upp tidigare (mer om det imorgon), sen får vi se om jag väljer att gå på bio (6€, studentrabatt).. igår spenderade jag inga pengar alls. Planen var att inte göra det nästa vecka heller tills Axel kommer. Men.. samtidigt.. är det så tråkigt att bara sitta hemma istället för att t.ex. gå på bio med mina vänner! Åååh. Beslutsångest.

EN STOR SAKNAD

Nu checkar jag ut för dagen! Vill gå och lägga mig så det blir söndag, för då är det närmare torsdag!!!!! Och då kommer min bästa hit!!!! Och spenderar sex underbara dagar med mig här!!!! Och lagar köttbullar till mig (ja det vet han inte än men snart så lär han få reda på det ;) ) .
Att ha distansförhållande är svårt, det vet jag efter att ha haft det i fem månader nu.. Men det är värt det om man har det med rätt person. Jag vet att jag aldrig är ensam, att han tänker på mig, att han längtar efter mig, och det är en väldigt fin känsla. Ännu finare att jag gör exakt likadant.
Man får inte heller glömma att i ordet distansförhållande finns ordet förhållande. Bara för att man har ett avstånd emellan betyder inte det att man inte har varandra eller att man inte är tillsammans. Istället för att man kan överraska med middag och bio, kan man överraska med ett fint mail eller varför inte med en bild där man känner sig extra fin. Det handlar fortfarande om de små sakerna. Och bara för att pojkvännen/flickvännen inte är i närheten är man verkligen inte fri att tänja på en del gränser (som en viss person gjort jag känt här vilket är anledningen att jag tar upp punkten) om inte båda är med på det. Trots avstånd måste man fortfarande ge och ta, respektera varandra och lita på varandra.
Ja nu låter jag som värsta relationsexperten, och det är jag verkligen inte. Detta är mitt första riktiga förhållande, och jag är inte perfekt. Men jag har lärt mig mycket.
Och de stunder när man äntligen får träffas.. de blir extra speciella <3
// Tjejen som sover i sin pojkväns tröja, i halsbandet hon fått av honom.

VARNING FÖR KNÄ

Måste bara berätta om två händelser utöver det vanliga i min vardag som hänt. Den första hände i torsdags, och det var en tjej i min klass jag aldrig pratat med, som sätter sig med oss innan lektionen. Hon sitter bredvid mig, och säger:
"You guys all look so great." *Tittar på mig* "I mean, you have such a beautiful face, and your hair is so stunning."

Jahapp. Tack fick jag säga, men nog förvånad blev jag att en främmande tjej säger detta, och sen säger hon inte ett ord mer till mig på hela dagen?
Den andra händelsen handlar om mitt knä. Jag skulle hinna med metron igår innan restaurangen, men jag trillade..... HAHA. Det var så pinsamt, jag kom snabbt upp på fötter igen dock, men fick ju en del blickar..
Ett fint blåmärke har jag nu. Och för er som säkerligen dör av nyfikenhet; ja, jag missade metron.

LA FIDELITE

Det var väldigt trevligt igår, och jag åt väldigt god mat. Tog två förrätter (är man student så är man) istället för en huvudrätt, så åt foie gras (gåslever på grovt bröd med ananas) och en väldigt god soppa!

TRÖÖÖÖÖÖTT

Jag vaknade för en kvart sen haha. Visar hur trött jag har varit hela den här veckan.. sååååå sjukt skönt att få sova ut. För första gången på en vecka känner jag mig utvilad. Har precis ätit frukost:
Flingor och mandelmjölk, var gott och precis det jag behövde.
Ikväll har jag två alternativ: stanna hemma, se på en film, sova tidigt och bara mysa. Eller följa med Jonelle ut på en drink, men hem tidigt. Jag tänker inte ens ha en drink, utan bara för sällskapets skull.
Hm.. får se vad det blir.

TYP HEJ

Är så TRÖTT och SEG i hela kroppen!! Den här veckan har varit lång, och det är så skönt att det är fredag. Jag fick tillbaka ett verbprov vi gjort tidigare i veckan, och jag hade resultatet 16/20 så jag var nöjd.
Nu har vi inte fått så många läxor över helgen, så tänkte göra dem idag så är dem gjorda. Sen blir det middag ute ikväll på La Fidelite . Ska bli myyysiiiiiigt.

15 PLUSGRADER IDAG

Nu ska jag ta metron till skolan, ha fonetik, sen grammatik, och sen hem. Ikväll ska jag ut och äta med tjejerna, ska bli kul. Har märkt det att jag ibland glömmer vissa ord på engelska och säger dem på franska istället. Och nu när jag skriver så märker jag att det är lättare att skriva om jag hade fått göra på samma sätt som i det franska språket. Intressant.
Har ju inte skrivit så mycket om min franska kom jag på, och ni kanske undrar hur det går med den. Jag kan säga att jag förstår vad de säger utan problem. Även om jag aldrig hört orden förut, så får jag bara ett ord jag vet så vet jag vad de vill säga mig på grund av melodin och hur de säger de. Ni förstår, franskan har en särskild melodi i sig, och det är viktigt att uttala orden rätt annars får de en annan betydelse eller så förstår man inte det alls.
Jag kan själv prata utan problem, visst med några fel såklart, men det är lätt att konversera. Har fått höra från damen jag bor hos nu att jag pratar väldigt bra, och det blir jag såklart väldigt glad över. Men det känns bra. Det går bra det här med det franska språket. Vilket känns bra med tanke på varför jag kom hit. Här har jag släppt kraven på att jag måste få full pott på varje prov, så länge jag har förstått provet är jag okej med bara godkänt. Jag är här för att uppleva Paris, stå på mina egna ben, ha det underbart med mina vänner, och lära mig franska. Inte för att få alla rätt på ett prov.

ÄNDRINGAR AV PLANER

SÅ skönt att lägga sig i sängen när jag kom hem idag. Har varit en oooootrooooliiiiiigt lång vecka känns det som.. och den är inte ens slut.. skolan var seg idag, var så trött. Och hungrig. Fick bli en subwaymacka med kyckling och grönsaker efteråt, den satt fint må jag säga!! Sen handlade jag middag för fem dagar framöver, så nu är det fixat också.
Jonelle kunde inte idag, då CSN inte skickat pengar till henne än, så trist! Men jag ska spendera kvällen med läxor, musik, nagelterapi och lägga mig tidigt ikväll.
Imorgon blev bion inställt, men istället ska jag ut och äta med Merel och Yumo bl.a. vilket ska bli jättetrevligt!

LITE TRÖTTA ORD

Idag är det lite grått väder i Paris. Helt okej temperatur, men grått. Har skola som vanligt, och efter det kanske jag ska träffa Jonelle.
Om en vecka kommer min bästa hit!! <3

SÅ TRÖTT


LONG DAY

Kul att ni tittar in även fast jag inte uppdaterar!
Har varit iväg hela dagen så har inte hunnit sitta vid datorn förrän ikväll.. har varit i skolan och efter den gick jag och Olivia hem med Ariela och snackade, sen mötte vi upp fler och tog ett par drinkar ett tag på en australiensk bar! Var väldigt trevligt, speciellt för tjejerna när ett gäng franska militärmän satte sig bordet bredvid.. haha!
Nu ska jag göra mina läxor till imorgon.. imorgon ska jag träffa Jonelle efter skolan! Sen på fredag blir det bio, istället för idag!

HON HÄR:

ÄR TILLSAMMANS MED HAN HÄR:
Glasögonorm med besatthet av nagellack (och lipsyl på näsan för att ta bort det röda från influensan) med världens finaste kille med världens finaste leende och världens bästa.
Hm.. jag kanske inte är objektiv? Har ju inte glasögon alltid, kolla själv:
Precis. Hur kan HON vara tillsammans med HONOM? Shit, hon spelar verkligen i en helt annan division.........
Näe men om man ska vara lite seriös. Jag saknar faktiskt honom väldigt mycket nu.
<3

DETTA ÄR JAG

Nu får ni en liten bättre syn på frisyren och jag. Har fått komplimanger för det idag, att det är jättesött. Hm, jag är fortfarande på stadiet där jag är rädd att jag ser ut som en kille..
Idag har jag varit på fonetik och grammatik, alltså i skolan, och det gick på rutiner som vanligt. Bara megatrött och lite låg.. tror det är efter influensan, och att livet bara går på rutiner just nu. Och att jag verkligen ser fram emot att Axel kommer hit nästa vecka, för jag saknar verkligen honom väldigt mycket för tillfället. Kan nog vara en kombination av dessa ting, som bidrar till att er Madeleine inte är sitt gladaste jag just nu.
Nu ska jag tvätta, plugga och sen göra nagelterapi.

VARIT HOS FRISÖREN

Var tvungen att fixa till vad mitt feberyrande jag gjorde i sömnen. Så gick till frisören. Resultat ovan.

HEJ

HEJDÅ!

JUST CHILLIN', AND YOU?

Promenerade lite på Champs-Élysée idag, det var himla fint väder så tog metron dit. Passade på att äta en baguette med ost & skinka medan jag tittade på alla runt omkring. Himla mysig dag men herregud vad mycket folk det var ute!
Nu sitter jag i min goa säng och ska snart ta metron hem till Merel för film och pizza, himla bra avslutning på dagen.
PS. Varför skriver jag "himla" hela tiden? DS.

PS2. Jag kände mig ganska kaxig efter bilden togs.. DS2.

MMMMMMM

Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysdag!
Har lite ont i halsen och är lite snuvig, men annars har hälsan varit bra (ja och förutom att jag typ var asvarm i början haha) och jag har haft en väldigt mysig dag med Yumo och Jonelle!
Vi åt sushi (!!!!!!!!) men inte helt sushi haha, fick tre lax nigiri, en soppa, sallad och tre köttspett typ för 11€80.. helt okej pris för det faktiskt, och det smakade gott också!
Efter det sa vi hejdå till Jonelle som skulle möta upp en kompis, och jag och Yumo gick på bio för att se "La vie d'une autre" (=en annans liv), på franska utan text hehe. Förutom kanske två, tre gånger som jag var tvungen att fråga Yumo vad de sa, så förstod jag allt!! Kände mig.. mäktig!
Filmen var bra.. men konstig. Alltså varken jag eller Yumo förstod slutet, det var liksom.. ingen förklaring till det hela som hände?! Haha ska inte spoila något för er, men konstig var den!
Sen gick vi på stan, och jag agerade smakråd till Yumos shopping (ett par skor på rean och ett linne).
Och nu ligger jag i min säng, snörvlar och vill se Shrek 2 men icke möjligt..
Hahahahahahha!! Det gick helt enkelt inte att ta en någorlunda bra bild på mig idag, alldeles för "precis haft världens influensa" utseende för det, så fick spexa till det lite. Hahaha vilken min. Och vilka påsar under ögonen!!!!!!! YUMMIEEEE

VISDOMSORD

Skaffa icke influensa! Här är mina tre bästa argument för detta:
1. Du kommer känna dig som ett skelett

Jag vet att det finns några damer och män där ute i världen som gärna vill få bort ett kilo eller två, men influensan tar bort fler än så känns det som! Jag för min del känner mig som en marionettdocka, då revben, höftben och nyckelben sticker ut "fint", men jag har ju också varit sjuk i en vecka (inte så sjuk som jag varit nu i t två dagar, men har varit sjuk) och därmed inte haft en aptit.
2. Du får feberhallucinationer

Mamma, sätt inte kaffet i halsen nu, men mitt hår är kortare. Och jag har inget minne av att jag klippt det. Jag trodde det var en dröm. Jag har ju svettats som f*n under nätterna, så håret har klistrat sig i nacken, och när jag vaknade upp idag var det kortare. Jag "drömde" att jag (yr som satan) gick upp mitt i natten och klippte av håret i en tofs snabbt för att få bort det svettäckliga och sen gick och la mig med en liten totte. När jag vaknade upp hade jag fortfarande totten i håret. Och det var kortare.
Så detta var egentligen ingen hallucination, men nog gör feber konstiga saker med en (speciellt med en som nästan aldrig har feber *peppar, peppar ta i trä*) så tänk på detta.
3. Finnar tar nytta av din tillfälliga svaghet av att inte kunna duscha





Kommentar överflödig.

KÄNNER MIG BÄTTRE IDAG

Vaknade upp och mår BÄTTRE!!!!! WOOOO!!!!! Linne, trosor, kudde, lakan, täcke etc. var DRÄNKT AV SVETT (mm mysiga detaljer) så tror verkligen febern är borta, känner mig mycket bättre!
Så jag, Jonelle och Yumo ska fika vid två idag (marknaden blev inställd då det förmodligen skulle regna idag) och sen ska jag och Yumo gå på bio!! Vi ska se Hugo Cabret, ska vara jättebra!
Mysig och lugn dag, precis vad jag behöver! :)

I'VE GOT A FEVER

Har spenderat dagen i sängen med filmerna Grease och Sleepover. Helt okej dag ändå förutom febern och hostan. Men mår lite bättre nu, blir bara lite yr ibland (men har man lågt blodtryck så).. Har jag ingen feber imorgon tänkte jag, Jonelle och Yumo gå på marknad med Olivia i min klass med hennes franska kompisar. Alltid ett bra tillfälle att lära sig mer franska, och få ett trevligt sällskap samtidigt!
Om febern försvinner ja. Får hoppas det. Annars blir jag aaaaaaaarg.

TITTAR IN FÖR ATT SÄGA HEJ

HEJ.
Natten har varit jobbig, la mig tidigt men vaknade vid midnatt av att jag mådde så illa att jag trodde jag skulle kräkas, förstod att magen behövde mat då jag inte haft någon aptit nu när jag varit sjuk. Hämtade morötter och åt kanske fyra, fem stycken babymorötter låååååååångsamt. Drack lite äppeljuice och magen lugnade sig tillräckligt mycket för att jag skulle kunna få sova.
Vaknar vid nio av väckarklockan och ingenting stämmer. Magen kändes okej så gick upp och åt flingor med mjölk för att preparera, men jag hade vaknat upp genomsvettig (svetten rann) så misstänkte det var febern som svettades ur. Insåg att det inte blev någon skola för mig, så somnade om och vaknade vid elva av att någon okänd ringde.. blä och var genomsvettig då också. Drack vatten.
Somnade om och vaknade till slut halv två, också genomsvettig, det rann svett överallt typ! Vad är detta?? Lakanen och kudden var helt genomblöta!!
Så nu ligger jag i sängen med ont i halsen, hostar, huvudvärk, ledvärk och ingen ork alls. Är i alla fall inte täppt i näsan (peppar, peppar ta i trä)! Så det var en väldigt bra idé att skippa skolan idag, trots att det var min första fonetiklektion.. men men kan inte hjälpas. Hälsan måste gå först!
Måste ställa in planerna för idag också.. skulle egentligen gå på stan med några tjejer i min klass, och sen gå ut ikväll.. men nej det går inte!
Försökte äta en banan, men fick inte i mig hela.. får leva på vatten haha.
Näe, det känns som om jag måste sova lite till nu. Återkommer!

FEL

= Jag mår sämre. Attans, mår som jag gjorde i morse. Nu ropar näsdroppar och sängen på mig. Läxorna får bli gjorda imorgon istället.
God natt!

MÅR LITE BÄTTRE

Men sängen är min bästa vän just nu

SJUK

Japp, jag är sjuk. Sjukt (hehe ordvits) synd om mig! Mådde himla dåligt i morse, men efter ett antal snytningar (nej inte knytnävar i ansiktet, heter inte det snyting?), treo, vatten och en banan mår jag helt okej. Så det blir skolan för mig idag, och sen direkt hem och vila.

NY HEADER

Nu har jag bytat header! Kände det var dags för en förändring efter x antal månader, något som speglar lite mer att jag faktiskt börjat bli världsvan i Paris hehe. Hoppas ni gillar den!

VAD DU GÖR MIG LYCKLIG

Har inte berättat det bästa med igår............. *trumvirvel* :
Axel kommer hit 1 mars - 6 mars och bor med mig!! Och tanten är borta på semester till den 5:e mars, så vi har lägenheten för oss själva!! :D (Jag har självklart frågat och fått tillåtelse från tanten), och det ska bli så mysigt!! Vi ska besöka slottet i Versailles, gå på Louvren, äta god mat, mysa och bara vara tillsammans! Har vi tur lyckas vi få biljetter till Paris St Germain när de spelar!!
ÅH VAD HÄRLIGT DET SKA BLI!
Förra gången min bästa var hos mig i Paris, i december! Nu kommer han igen, om bara två veckor <3
Jag har dessutom en liten överraskning på lut.. jag måste hålla band på mig själv för att inte berätta det, och för att göra det lättare att bära har jag gjort Axel nyfiken - så nu är vi två som lider av spänning mohahahahaha!

MIN ALLA HJÄRTANS DAG

Det här hade min bästa förberett i sitt rum, och han sa att blommorna och chokladen var till mig, men att jag fick ha det innanstående tills nästa gång vi ses. Så fint! <3
Och när jag trodde att det inte kunde bli bättre.. så hade han gjort en film till mig om oss! Åh vad han gör mig glad!
Jag hade skickat ett kuvert med fyra fina kärlekskort där jag skrivit till honom, som han blev glad för!

TAR ALLA <3 DAG SEN

Okej jag skrev faktiskt ett inlägg i morse, men jag glömde visst publicera det hehe.... var hur jag såg ut idag så här ser ni:
Var en färgklick, hade ju dessutom min gröna jacka och rosa halsduk. Kände att det var bäst i detta gråa väder!!

*SMYGER*

*Smyger in här och försöker lägga upp ett inlägg utan att ni ska se att jag inte uppdaterat på ett tag*
HEJ.
Igår har jag inget att skriva om, möjligtvis att jag köpte ett riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiktigt fint nagellack..
SER NIIIIIIIII? Värd varenda krona eller euro menar jag.
Idag hämtade jag mitt diplom för uppnått resultat från examen! Fick 11,33/20 % på det skriftliga, och 15/20 % på det muntliga, så sammanlagt blev det 12,8/20 %! Jag är nöjd, flyttades upp en nivå och fick godkänt :)
Sen hade jag lite tid att fördriva innan skolan började, så jag satte mig på Starbucks och tog en fika, kollade på människorna som gick och bara satt och njöt. Jag hade lite dötid så jag drev omkring lite på St Michel.. och hittade världens finaste mjuka kavajaktig jacka. Men jag la undan den, för jag ville inte göra ett impulsköp, utan åkte till skolan. Där gick det också bra, och jag är så glad över att ha fått en lärarinna som är jättebra på att förklara och är glad och snäll!! Har typ lärt mig mer av henne nu än Madame Evil känns det som.. nästan hehe.
Åkte tillbaka till kavajen och var lika förälskad i den, så den blev min.
Älskar färgen!!!!!!
Är påväg till metron och ser i skyltfönstret ett par fina skor, så jag går in bara för att kolla (och fördriva tiden då jag inte vill vara i det rökstinkande hemmet) och då. ser. jag. dem. Världens finaste skor. Utan tvekan. Och så bekväma.
Det stod mellan blåa eller orangea men tillslut föll det för de blåa, för de är verkligen.. åh vad de är vackra.
Ser inte riktigt den fina, klara blåa färgen men jag ska fota dem sen när jag har på mig dem i en outfit.
Så ja.. det blir jag som får leva på nudlar resten av månaden, men ska man vara fin får man lida pin. Haha.
Fick ett paket från mamma idag med min mobilladdare, och hon hade även skickat med..
KINDER MAXI CHOKLAD!! Åh mitt favvo!! TACK MAMMA!
Och ikväll.. ska jag ha en skypedejt med min bästa. För på något sätt ska vi fira alla <3 dag tillsammans!

UNE MADEMOISELLE QUI JOUE COMME UNE MADAME

Kör på prydligt idag, och "piffade" upp det med rött läppstift. Då jag inte skulle föna håret idag för att vara snäll mot det såg det ut som om en pudel hade exploderat på mitt huvud. Så fick bli en knut idag.
Nu ska fröken-som-leker-vuxen snart åka till skolan, för att sen åka till sekretariet och kolla mitt examensresultat. Piiiiiiiiiiiirriiiiiiiiiiiiiiiiiiigt.

FRÅN DEPP TILL PEPP

Jag var ju inte ett dugg sugen på att gå ut igår egentligen, var bara nere och trött. Men mina fina tjejer lyckades få mig på humör (och en tequilashot för att få in rätta stämningen hehe) och det hela blev en väldigt rolig kväll!
Nu ska jag se på fiiiiiilm och göra nagelterapi!

DET ÄR INTE EN PIZZA..

Men var ändå gott. Spagetti med köttfärssås och babymorötter.
Idag gick jag upp 10 efter utekvällen, tog mig till Marie och hämtade en del av mina grejer, tog mig hemåt och klockan typ tjugo över tolv låg jag i sängen igen och sov. Skulle egentligen träffa Merel och en del andra för att bruncha och lulla runt på stan, men alla var för trötta, så vi struntade i det. Så skulle jag och Merel äta pizza och se på film istället ikväll hos henne, men hon var för bakfull. Så jag nöjer mig med en söndagskväll med mig själv som sällskap med en god middag ändå. Efter middagen ska jag göra mina läxor för att senare belöna mig själv med en film, och förhoppningsvis skype med min bästa.
Laddar upp bilder sen från gårdagen. Nu, mat.

SUR SOM EN CITRON STÄMMER INTE


Nu ser jag ut såhär ikväll. Försökte dra lite på smilbanden då jag har en gul t-shirt och då måste man vara GLAD. Håret är elektriskt så därför det är uppe. Inte för att det skulle vara mode. Vilket jag inte vet om det är. Skit samma. Ont i huvudet.

IDAG ÄR SJÄLVFÖRTROENDET INTE PÅ TOPP

how to make animated gif
Känner mig sååååååååååå icke attraktiv. Vet inte hur jag ska se ut ikväll typ. Borde kanske ta en dusch och sen krypa ner i sängen. Eller nä. Bör göra mig snygg. Hur ska jag se ut ja hur ska jag se uuuuuuuuut 


HUNGRIG

gif animation generator

Som ni ser ropar min mage på mat.

THIS IS PARIS

Jag med två vackra tjejer. Pimp jag är. Väldigt trevlig kväll, det var vin och drinkar hos Merel med Viviana och Anna, sen Vivianas pojkvän, hans kompis och sen en kille i Annas och Merels nya klass! Det var jättekul, och väldigt mysigt!
Nu är jag jättetrött. Ligger i sängen och myyyyyyyyyseeeeeeer. Saknar min bästa dock.
Imorgon ska jag kanske följa med en tjej i min nya klass och hennes kompis för att se en skateboardtävling? Om jag har lust.. annars möter jag upp dem efteråt och då ska vi fika och typ göra läxorna. Sen blir det drink med Yumo, hennes kompis och min kompis Jonelle.
På söndag ska jag bruncha med Merel och Anastasia och sen lulla lite på stan!

NU KÖR VI


UTGÅNG

Dagen har varit bra, efter skolan åkte jag och en tjej i min klass som heter Amy till St Michel så hjälpte jag henne hitta skolböckerna. Sen åt jag middag och nu sitter jag här och latar mig. Ska ut ikväll. Först hem till Merel. Glömde köpa en flaska vin kom jag på. Attans.

LEKER MODEBLOGGARE

Och här får ni dagens outfit då jaaaaaaaaa
Enok fick följa med idag så nu är vi två ugglor. Vi mot världen.
Bryr ni er om jag skriver vart kläderna kommer ifrån? Inte? Nä. Trodde väl inte det heller.
Nu måste jag dra till skolan. Hehe. Efter det så ska jag UT ikväll. Med Merel och några tiiiiiiiilllllllllllllllll.

HAR PRECIS DUSCHAT..

Och fått en egen morgonrock. Fint skare vara.

HAR HAFT EN LÅNG DAG..

Idag kan jag faktiskt vara ärlig med och säga att första gången jag åt idag var kl. 20.00 och det var donken. Men tro mig, det var inte frivilligt - det var nödvändigt för att inte svimma! Ska jag berääättaaaaaa??
Första skoldagen då! Har ingen frukost hemma, så tänkte köpa det ute. Tar metro och RER till universitetet.. och där finns inga cafén i närheten! Nähä, tänker jag men är ändå inte så hungrig så får väl hoppa över frukosten. Kan hända alla.
Efter lektionen kommer jag på att det är fonetikinskrivning och att jag måste ta RER:n dit. Åka iväg, och springa upp till sekretariet för att där inse att jag har nummer 328 och de är just på 284.. Och varje person tar mellan 5-10 minuter på sig.. så jag fick vänta där i 2 timmar.. Sov, i princip haha.
Efter det så var jag tvungen att springa till bokhandeln innan de stängde för att köpa skolböckerna, och sen springa till Monoprix för att handla frukost innan de stängde. När jag väl var kvar höll jag på att svimma av hunger och törst så jag sprang in på McDonalds som låg på andra sidan gatan och köpte mat och en cola. Drack colan girigt på RER:n för att hålla blodsockret uppe tills jag väl kom hem och smällde i mig donkenmat. Det har aldrig smakat så gott som idag!
Lärdom av det hela? Jag köpte morötter och banan nu så att jag kan ta med mig det när jag går till skolan. En sån här dag vill jag inte ha igen!!
MEN I ALLA FALL! Jag gillade min klass! Träffade några goa tjejer som verkade roliga. Och min lärare LER och SKRATTAR och är MORMORSÖT! Jag gillar det!
Har förövrigt lekt tåg (eller toot-toot som det tydligen också kallas) med en liten kille på ca 2 år. Han tog det gröna tåget medan jag fick det svarta. Jag försökte smygande ta det röda istället, men killen kom på mig och sa "no no tu es toot toot noir et je suis toot toot vert" som betyder "nej nej du är svart toot toot och jag är grönt toot toot". Toot toot betyder ju såklart tåg för de som inte hängde med hääääääär...... Att prata med barn på svenska är svårt nog, men på franska?? Tur jag kommer undan med toot toot så fattar ungen grejen!

HAR TYDLIGEN SADLAT OM TILL AU PAIR

Idag har jag vaktat en bebis. En flicka på 4 månader. En fransk flicka på 4 månader.
Tantens dotter är på besök med sin son. Och hon vaktar även sin systers bebis. Dottern behöver gå ut och fixa med sin son. Hon kan inte ta båda barnen med sig. Frågar mig om jag kan vakta bebisen i en kvart.
JAG?!?!??!?!?!?!?!??!
Okej. Vill visa ett bra intryck. Jag ska vakta bebisen. Tror dock inte att jag ingick ett förtroende när bebisen skriker och gråter och jag frågar "vad ska jag göra när den skriker sådär?".....
Dottern gick. Jag och bebis stirrar på varandra. Ärligt talat var jag nog mer rädd för henne än vad hon var för mig.. bebisen skriker. Jag typ petar på henne och bara "nej nej jag är inte farlig" och bebis tar mitt finger och börjar tugga på det. Jahapp. Bebis skriker. Jag lyfter bebis och typ hej. Bebis skriker. Jag gungar fram och tillbaka och nynnar en melodi. Bebis somnar.
Uppdrag slutfört.
Nu ska jag bege mig till skolan.

NU ÄR DET DAGS IGEN

Nu uppdaterar jag bloggen igen! Sitter i mitt nya rum hos min nya familj i Paris! Känns ovant att helt plötsligt är inte allt välbekant längre!
Den nya damen är nästan som Christine, bara inte lika "speedad" haha! Men hon är trevlig och är snäll, hon hade sparat middagrester till mig som jag fick äta i sällskap med henne och hennes dotter! För ja, hennes dotter med bebis är på besök, så jag har fått en knubbig bebis att le ikväll också! Söt är han, med gosiga kinder, men jag har ändrat åsikt en del gånger under tiden jag legat i min säng, då han skriker till ibland. I rummet precis intill mig.. Hm. Men men, de kan väl inte hjälpa de di små!
Fördelar med det nya boendet:
*Närmre skolan
*Närmre Eiffeltornet
*Vask i mitt rum
*1.80 m bred säng (!!!!!!!)
*Större lägenhet
Nackdelar med det nya boendet:
*Ingen vask inne på toaletten
*Inte så värst mysigt rum, liknar ett hotellrum typ
*Känns som om jag befinner mig i en låda
*Träpanel utanför fönstrena så kan inte se ut
*Inte så mycket grejer i rummet.. en säng, en byrå, en garderob och en vask
*Längre bort från där mina vänner bor
Också finns det inte en Christine här! Saknar hennes närvaro lite, alltid i vardagsrummet och myser! Och saknar mitt rosa rum hos henne..! Men men! Bara 5 veckor här så det ska nog gå bra!
Imorgon börjar skolan, på nytt ställe med en ny klass! Spännande!
Vad är idén med det? Blir ju så opersonligt..! Tacka vet jag gardiner. Särskilt Christines rosa.
Gunilla snodde mina glasögon och därmed fick jag en kisande (?) blick. Ej meningen (eller jo lite kanske). Hon hälsar att hon är nöjd så länge jag håller mig på min sida i sängen. Ja, ni hörde rätt. Den lilla divan har paxat 90 cm av min säng. Hmf. Och hon påstår att jag alltid tar upp hela sängen och tar hela täcket! Hallå, helt klart inte sant..... *vissel*.
God natt önskar jag alla nära och kära!

RSS 2.0